Kosárlabda

2018.09.14. 18:58

Megszórta az Alba Fehérvár a Kaposvári KK-t

Pakson, az Atomerőmű Sportcsarnokban folytatta szereplését a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata. A somogyiak a VI. Morgen Ferdinánd Nemzetközi Előkészületi Emléktornán vesznek részt.

Kun Zoltán

Alba Fehérvár–Kaposvári KK 91–69 (35–15, 15–15, 21–18, 18–21)

Paks, Atomerőmű Sportcsarnok, 100 néző.

A paksi torna első mérkőzésén az Alba Fehérvár ellen léptek pályára a somogyiak. Sajnos ezúttal a pécsi tornán megsérült Baki Gergely nem lehetett ott társaival a pályán. A hátvéd teljes felépülésére még egy-két hétig várni kell.

Ott volt azonban a pályán az Alba kezdőcsapatában Lóránt Péter, aki még a Kecskemét elleni előkészületi meccsen szenvedett kisebb vádlisérülést. Filipovity Márkót azonban nélkülöznie kellett Dzunics Braniszlav vezetőedzőnek. A fehérváriaknál szóhoz jutott azonban Tóth Péter is, aki nyáron költözött vissza az Alba Fehérvárhoz a somogyi megyeszékhelyen töltött hónapok után.

Gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a mérkőzés. A fehérváriak tizenegy triplakísérletből tíz alkalommal pontosan céloztak. A somogyiak ezzel szemben csupán tizenöt egységig jutottak. Ezt követően már kiegyenlítettebb lett a játék, a második negyedet sikerült is döntetlenre hozni. A nagyszünet után tartotta a kialakult különbséget az Alba Fehérvár, így az is bőven belefért, hogy az utolsó negyedet 21–18-ra megnyerje a kaposvári együttes. A házigazda Atomerőmű SE a cseh Svitavy csapatával csapott össze.

Kaposvári KK: Johnson (25/3), Lilov (8), McCray (8), Hendlein (6/6), Spica (11). Csere: Harazin (2), Halász (-), Bogdán (-), Hock (9). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Alba Fehérvár: Cartwright (11/9), Markovics (12/) , Keller I. (3/3), Lóránt P. (12), Heath (16/9). Csere: Tóth P. (3/3), Varga (-), Bullock (4), Peringer (7), Lukács (-), Freeman (11/3), Boykins (12/12). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Góbi Henrik.

A Morgen Ferdinánd Nemzetközi Férfikosárlabda Emléktorna szombati programja, 16 óra: bronzmérkőzés. 18 óra: Öreg fiúk–meccs, 19 óra: döntő. A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában