Kézilabda NB I., férfiak

2018.09.06. 09:26

Nem bírta nyomást a meccs végéig a Csurgó

A várakozásnak megfelelően, jó iramot diktáló Veszprém találkozott a Csurgói KK csapatával a bajnokság első fordulójában. A somogyiak 45 percig méltó ellenfelei voltak a bakonyiaknak.

Huszár Hajnalka

Telekom Veszprém–Csurgói KK 32–17 (17–11)

Veszprém, 1300 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy J.

A Csurgói KK nélkülözte két kiváló játékosát, Cehtét és Oslakot, míg Ljubomir Vranjes kézilabdázói mind harcra foghatók voltak. A hazaiak fokozatosan húztak el a somogyi alakulattól és az első játékrész végére már hat találattal többet jegyeztek. A második félidőben Nagy László és Gajic góljaival folyamatosan nőtt a különbség. Bár a Csurgó mindent elkövetett hogy partiban maradjon, de ahogy telt az idő úgy fáradtak a vendégek fejben és fizikálisan egyaránt. Egy kilenc gólos széria után a Veszprém bebiztosította a nagyarányú győzelmét.

– Úgy gondolom, hogy nehéz Veszprémben bajnokságot kezdeni, és ez ki is jött a végére – értékelt Bencze József, a csurgói csapat vezetőedzője. – A találkozó 40-45 percig megfelelően tartottuk magunkat és biztató volt az 7-8 gól ami a csapatok között volt, és aminek nagyon örültünk volna. Sok technikai hibánk volt, és sajnos felőrölt minket a veszprémi magas és széles fal. A belső posztról hiányoznak embereim, ez rányomta a bélyegét a meccs végére. Azt azért mindenképp hozzá kell tenni, hogy nagyra nyílt az olló a két együttes között. Megyünk tovább, hiszen vasárnap a Mezőkövesd ellen lépünk pályára, ahol mindent elkövetünk, hogy megszerezzük az első pontjainkat. Gratulálok a Veszprémnek, és sok sikert kívánok nekik a szezonra!

– Jó mérkőzést vívtunk és ezt köszönjük a Csurgónak – mondta Ljubomir Vranjes, a veszprémiek vezetőedzője. – Voltak kimondottan jó pillanataink, de olyanok is, ahol nyilvánvalóvá vált hogy még fejlődnünk kell. Örültem, hogy mindenki pályára léphetett. Nem vagyunk még csúcsformában, de ez az idő is közeledik már. Többet kell futnunk, és nagyobb nyomást kell helyezni a kapura támadásban. Ezen még dolgoznunk kell. A védekezésünk elég jó volt, szinte az egész találkozón, akkor is, amikor Nenadic középen védekezett az 5–1-es formációban, de azért még van mit fejlesztenünk.

Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 9 (1), Tönnesen 4, Blagotinsek 3, Ilics 1, Terzic, Manaszkov 4. Csere: Djurdjevics (kapus), Toft Hansen, Nagy L. 4, Lékai 3, Ligetvári, Jamali 2, Dörnyei 1, Ligetvári 1, Accambray, Nenadics. Edző: Ljubomir Vranjes.

Csurgói KK: Zaponsek – Vaszics 3, Asztrasapkin 2, Toszkics 2, Hanusz 2, Vasvári, Kovacevic. Csere: Balogh (kapus), Tóth, Kerkovits 3 (3), Hadziomerovic 1, Nagy Sz. 3, Varjú 1, Csabai, Szeitl. Edző: Bencze József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában