Röplabda

2018.09.14. 16:44

Öt szettet váltottak a Puconci csapatával

A Jászberényi RK és a Bp. Vasas-Óbuda elleni előkészületi mérkőzések után ezúttal az országhatárokon túl, Szlovéniában szólították pályára a Szasa Nedeljkovics vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesét.

Fenyő Gábor

Puconci–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1–4

A Puconci tavaly szeptemberben járt Kaposváron; az 1. MCM-Diamnt társulata ezt viszonozta most. Szasa Nedeljkovics és szlovén kollégája a meccs előtt megbeszélte, hogy öt szettet váltanak, s valamennyi 25 pontig tart. A találkozót végül a somogyiak nyerték 4–1-re. A teljes képhez tartozik, hogy a szlovén fellépést a válogatott Leidgeb Noémi térdsérülése miatt kihagyta.

– Folyamatosan rázódunk össze, egyre jobbak leszünk – mondta tömören a szlovén találkozó után Szasa Nedeljkovics, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem szerb mestere.

A jövő hétvégén, pénteken és szombaton Nyíregyházán egy négy csapatos felkészülési tornán lesz érdekelt a kaposvári együttes, majd október 3-án, szerdán Budapesten a Kántor Sándor vezette Újpesti TE otthonában tartják a bajnoki főpróbát. Az október 7-én, vasárnap esedékes bajnoki nyitányon az újonc Balatonfüred vendége lesz a Szasa Nedeljkovics együtese.

Irány Novo Mesto

Szlovéniában lép először pályára a Demeter György vezette rekordbajnok Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A kaposvári együttest – immár kiegészülve a válogatott játékosokkal, Keen Cameron Illéssel, Nagy Józseffel, Bozóki Bencével és Pápai Péterrel – Novo Mestóban lesz érdekelt egy négy csapatos nemzetközi felkészülési tornán. Előbb szombaton 14 órakor a Bjelina, majd 19 órakor a házigazda Krka, zárásként pedig vasárnap 10 órakor a horvát Rijeka lesz az ellenfelük.

A kaposvári társulat – amelynek a tagjai közül Kalmár Ákos vírusos betegség miatt több edzésről is hiányzott – két hét múlva Dunaújvárosba hivatalos, ahol még két fővárosi csapat, a Pénzügyőr SE és a MAFC-BME társaságában szólítják majd őket pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában