labdarúgás

2018.09.12. 18:13

Új fejezet nyílt a Kaposvári Rákóczi FC történetében

Kaposvár városa 157, míg a Belfry PE Kft., 50 millió forinttal támogatja ebben a bajnoki évadban a kaposvári labdarúgást.

Klein Péter

Új szponzor állt a Merkantil Bank Liga NB II.-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC mögé, s a város is tovább támogatja a zöld-fehér klubot. A támogatói szerződéseket ünnepélyes keretek között írták alá szerda délután a Rákóczi-stadionban.

– Messziről, a megyei első osztályból indulva három év alatt sikerült eljutnunk a másodosztályig – ezekkel a szavakkal nyitotta a szerdai rendezvényt Herczeg Erik, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke. – Az NB II. egy teljesen más kávéház, de a csapat itt is jól szerepel. Remélem, egy új fejezetet tudunk azzal nyitni a klub életében, hogy mind a város, mind a Belfry támogat bennünket.

 

– A rendezvény nemcsak a felnőtt csapatról, hanem az utánpótlásról is szól – kezdte beszédét Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Amikor döntünk arról, hogy milyen jövőt képzelünk el a városban, akkor megpróbáljuk meghatározni azokat a fontos értékeket, amelyek mentén megfogalmazzuk a programokat. Ilyen volt a munkahelyek teremtése, a rend és a biztonság kialakítása és az egészség. Utóbbi esetében nem arra kell gondolni, hogy felújítjuk az orvosi rendelőket és kórházat építünk, ezeket is megtettük, hanem különböző pályákat építünk. Ezzel a lehetőséget teremtjük meg arra, hogy sportoljanak az emberek, hiszen a sport egyenlő az egészséggel.

– Nagy múltra tekint vissza a labdarúgás a városban – folytatta Szita Károly. – A helyi fiatalokra alapozták azt a klubot, amelyik éveken át az NB I.-ben szerepelt és most is ez a sava-borsa a kaposvári labdarúgásnak. Jelenleg 264 ifjú futballozik az akadémián, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a felnőtt klubnak a következő években is legyen utánpótlása. Két támogatói szerződést írtunk alá. Az egyik a városé, amely a 2018/2019-es bajnokságra 157 millió forintot biztosít. Ebből működtetjük az akadémiát és infrastrukturális beruházásokat is végrehajtunk. Felújításra kerül a Cseri úti műfüves pálya, emellett pedig az akadémia megvásárolta régi Sportpanzió épületét, ehhez 28 millió forintot adtunk. Itt egy új központ alakul majd ki.

Kaposvár részéről a felnőtt együttes 60 millió forint működési és 28 millió forint üzemeltetési támogatásban, míg a Belfry PE Kft. részéről 50 millió forint támogatásban részesül.

– Számunkra fontos, hogy támogassuk, azokat a célkitűzéseket, amely a társadalom számára is fontosak – mondta Bognár Attila, a Belfry PE Kft. igazgatója. – Örömünkre szolgál, hogy a második sportcsapatot támogathatjuk Kaposváron, ezzel a közös jövőnket szeretnénk előre vinni. Az is fontos számunkra, hogy olyan egyesületeket támogassunk, ahol jól hasznosulhat a pénzünk, úgy gondolom, ez az a hely. Ezzel párhuzamosan azt is szeretnénk, hogy a Belfry név ismertté váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában