rali

2018.10.18. 13:05

Porec után Mecsek – nagy csatákon van túl kaposvári páros

A Mecsek Rallye-n és Porecben is kiválóan szerepelt a Ford Fiesta R5-el induló kaposvári Kovács Antal, Istovics Gergely alkotta páros.

Sonline

– Nagyon erős a mezőny jött össze a Porec-rallyra, hiszen egyben szlovén és horvát bajnoki futam is volt, valamint a Közép-Európa Zóna-kupába is beleszámított – mondta Istvovics Gergely. – Összesen kilenc országból körülbelül kilencven indulója állt rajhoz. A mi kategóriánkban (R5) tíz autó vett részt, így igazán izgalmas csatának nézhettünk elébe.

A Ford Fiesta R5-el induló Kovács Antal, Istovics Gergely páros végig komoly csatában volt a 4.-5. helyért, a végén pedig a negyedik pozícióban zárt, a szlovén bajnok, a horvát bajnoki második és egy magyar duó mögött. Az ötödik helyezett mindössze 0,8 másodperccel volt mögöttük a 100 kilométeres mért szakasz után.

– Erre az eredményre igazán büszkék lehetünk – hangsúlyozta Istvovics Gergely. – Problémamentes futamot tudtunk le a déli szomszédainknál.

Nem sok idejük maradt a pihenésre, hiszen részt vettek a patinás Mecsek Rallye-n is. – Gyönyörű, napsütéses időben rengeteg néző előtt zajlott a verseny nagyon izgalmas pályákon igazán szoros csatákkal – tette hozzá Istvovics Gergely. – A 150 autóból álló mezőnyben tizenhatan álltak rajthoz a mi kategóriánkban. Ismerve a magyar bajnokság keménységét az ötödik nyolcadik helyre vártuk magunkat.

Egészen az utolsó szakaszig problémamentes versenyt futott a Kovács Antal, Istovics Gergely páros és csatában voltak a hatodik helyért. Az utolsó szakaszon azonban megtréfálta őket a benzinnyomás-érzékelő, így jelentős időveszteséggel, az abszolút nyolcadik hely jutott nekik.

– Ez azért bosszantó, mert már a hatodik helyen is álltunk – mondta Istovics Gergely –, de ez ugye technikai sport... Elég húzós volt ez a két hét, de az elért eredményekkel nem lehetünk elégedetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában