Merkantil Bank Liga NB II.

2018.10.03. 21:33

Újra kiengedte a kezéből a győzelmet a Rákóczi

A WKW ETO FC Győrt fogadta a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. tizenegyedik fordulójában. A somogyi zöld-fehérek akárcsak a Csákvár ellen az előző körben, ezúttal is kétgólos előnyből engedték ki a győzelmet a kezükből.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–WKW ETO FC Győr 2–2 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 942 néző. V.: Kovács G. (Huszár B., Király K.).

Nem estek egymásnak a felek a találkozó elején, az első negyed órában csak Jakab Dávid lövését jegyezhettük fel, amit szögletre tudott tolni Pogacsics Krisztián. Fokozatosan éledezett a Rákóczi támadójátéka, jobbára kiugratásokkal operáltak Szakály Attiláék. A kaposváriak házi gólkirálya, Beliczky Gergő az első nagy lehetőségénél még rossz döntést hozott, azonban a félidő derekán Bíró Dominik ugratta ki támadót, aki mesterien gurította a bal alsóba a Rákóczi vezető találatát. Hátrányban átvette az irányítást a vendégcsapat, de nem tudta feltörni a jól záró kaposvári védelmet.

A második félidő elején gyorsan megduplázta az előnyét a Rákóczi: Nagy Richárd beadására Bíró Dominik érkezett, aki közelről a bal felsőbe fejelte a labdát. A második gól után megélénkült a találkozó a Győr előtt kisebb lehetőségek adódtak, míg a Rákóczi egy remekül végig vitt kontra után Beliczky Gergő lövésével lezárhatta volna a találkozót, de Horváth Tamás egy bravúrral életben tartotta csapata reményeit.

 

Nem sokkal később Hadaró Valentin lábában is bent maradt a gól, a védő egy méterről, bevetődve lőtt mellé. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, s Völgyi Dániel szabadrúgása után Koltai Tamás fejelt Pogacsics Krisztián kapujába, majd az utolsó percben egy kapu előtti kavarodás után Erdélyi László mentett pontot a vendégeknek a végére igen feszültté váló találkozón.

A kaposváriaknak megvolt a lehetősége a győzelemre, de Hadaró Valentin gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A Rákóczi egymás után másodszor engedte ki a kezéből a győzelmet, de a veretlenségi sorozata így is tovább nőtt. Üröm az örömben kaposvári részről, hogy Zsiga Ervint mentővel szállították kórházba, ráadásul Nagy Krisztiánt is le kellett cserélni, miután a combjához kapott.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. (Nagy K., a szünetben (Fodor M., 67. p.)) – Zsiga (Nagy R., 17. p.), Beliczky, Bíró D. – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.

WKW ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Vadász, Vukasovics, Völgyi – Tajthy (Koltai, 56. p.), Bagi – Jakab D., Szánthó (Szimcsó, 68. p.), Andrics – Hamar Á. (Erdélyi, 56. p.). Vezetőedző: Király József.

Gólszerzők: Beliczky (27. p.), Bíró D. (49. p.), illetve Koltai (80. p.), Erdélyi (90. p.).

Sárga lap: Szakály A. (24. p.), Nagy R. (70. p.), Rajczi (78. p.), Hadaró (89. p.), Bíró D. (92. p.) illetve Tajthy (8. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában