kézilabda

2018.11.26. 13:58

Csurgón fogadták a nemzetközi bizottságot

Csurgón ülésezett a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Bizottsága, amelynek vezetője Andorka Sándor, volt nemzetközi játékvezető, az Európai Kézilabda Szövetség Versenybizottságának egykori tagja.

Huszár Hajnalka

A bizottság feladata, a Nemzetközi és az Európai Kézilabda Szövetséggel (IHF és EHF) történő kapcsolattartás valamint, a magyar szövetség nemzetközi rendezvényeinek lebonyolításában való részvétel. Tagjai között olyan neves kézilabdás szakemberek tevékenykednek – a teljesség igénye nélkül – mint Rácz Marianne, egykori világválogatott kézilabdázó, Kynsburg Zoltán, Szögi Nándor, Neukum Tamás, vagy Pitz András, az MKSZ főtitkári tanácsadója, az FTC-Rail Cargo, illetve a Győri Audi ETO nemzetközi igazgatói, Pordán Andrea és Szabó Tamás, továbbá a csurgói ülésen a házigazda szerepét betöltő Erdélyi Péter, a Csurgói Kézilabda Klub ügyvezetője.

A Nemzetközi Bizottság állandó meghívottja, így szintén Csurgóra látogatott Horváth Gabriella MKSZ főtitkár, és a szövetség nemzetközi igazgatója Soós Balázs is. A csurgói ülés fő témája a 2019-es évben esedékes nemzetközi események és a bizottság tagjainak az azokon történő szerepvállalása volt, ezen felül Kertész Adél, a Somogy Megyei Kézilabda Szövetség elnöke tartott beszámolót a megye kézilabda-életéről.

A bizottsági ülést megelőzően Füstös János, Csurgó polgármestere bemutatta a bizottság tagjainak a Sótonyi László Sportcsarnokot, a hozzá kapcsolódó Városi Uszodát, majd ismertette a következő évek sportcélú beruházásainak részleteit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában