Kézilabda NB I., férfiak

2018.11.04. 16:13

Két góllal nyert a Csurgó a Budakalász otthonában

Fordulatos, izgalmas találkozón, ha a vártnál nehezebben is, de megszerezte a két bajnoki pontot Budakalászon a Csurgó együttese.

Huszár Hajnalka

CYEB Budakalász–Csurgói KK 22–24 (15–14)

Budakalász, 220 néző. Vezette: Bócz L., Wiedemann.

Az első játékrészben a hazaiak kézben tartották a mérkőzést. A második félidőben villámrajtot vett a Csurgó, és az ötödik percben már náluk volt az előny. Feljavult a somogyi védelem, a hazaiak az első tíz percben csak egyszer tudták bevenni Zaponsek kapuját.

Bencze József frissítette a csapatát és az érkező Szeitl vezérletével sikerült négy góllal ellépni a Budakalásztól a Csurgó csapatának. Bohács két találatával zárkóztak a hazaiak, de a Csurgó innen már nem engedte ki a kezéből a vezetést. A végén még megpróbált a hazai csapat zárkózni, a győzelem nem forgott veszélyben.

– Az első félidőben jól játszottunk – mondta Forgács Gyula, a Budakalász vezetőedzője. – A másodikban viszont huszonnégy perc alatt csak három gólt sikerült lőnünk, erről nincs mit beszélnünk. Több volt ebben a találkozóban.

– A mérkőzés első félidejében több hibát vétettük, nem találtuk a ritmust, olyan gólokat kaptunk, amilyenekre készültünk – értékelte a találkozót Bencze József, a Csurgó vezetőedzője. – A második játékrészben sokat javult a védelmünk, ebből könnyű találatokat tudtunk szerezni, így sikerült több gólos előnyt kiépíteni a végjátékra. Nagyon fontos két pontot sikerült megszereznünk ezen a mérkőzésen.

CYEB Budakalász: Váczi D. – Tóth Á. 6, Leimeter 3, Koncz 6, Mazák 1, Koller 2, Bohács 3. Csere: Boros, Vasváry (kapusok), Sinkovits, Glück, Simon B. 1, Simotics, Czina, Váczi M., Bodnár. Vezetőedző: Forgács Gyula.

Csurgói KK: Balogh T. – Vasic 5 (1), Asztrasapkin 6, Cehte 2, Hadziomerovic 2, Nagy Sz., Kovacevic 3. Csere: Zaponsek (kapus), Vasvári, Toszkics, Tóth A. 1, Szeitl 3, Kerkovits 1 (1), Farkas T., Hanusz 1, Varjú. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 10., illetve 10 perc.

Hétméteresek: 1/0 illetve 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában