diáksport

2018.11.08. 16:52

Nagybajomban sportfesztiváloztak a diákok

Az idén novemberben négy vidéki helyszínen rendezik meg a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) eseményét, a DO60 Diáksportfesztivált. Csütörtökön Nagybajom alsó tagozatos diákjai sportolhattak együtt a közösségi és játékközpontú szemléletmód jegyében.

Molnár Gábor

Az első és második évfolyamos tanulók készségfejlesztő ügyességi játékokon vettek részt, a harmadikos és negyedikes gyerekek játékainak tematikája pedig a szivacskézilabda volt.

A fesztivál típusú sporteseményeket az MDSZ kísérleti jelleggel teszteli az alsó tagozatos gyermekek körében, 2020-ig összesen 20 helyszínen. A DO60 Diáksportfesztiválok egyik alapja a multisport szemléletmód, melynek célja, hogy az egyes állomásokon megjelenő kisjátékokat kipróbálva a gyerekek mozgásműveltsége szélesedjen, alapvető mozgáskészségeik fejlődjenek, és minél többen minél több mozgásformával, sportjátékkal ismerkedjenek meg, biztonságos és motiváló pedagógiai környezetben.

A szövetség hosszú távú célja, hogy a társas- és játékközpontú, azaz nem az eredményekre és a győzelemre összpontosító eseményeken és a mozgás élményén keresztül a gyerekek életébe beépüljön a legalább napi egy órán át tartó testmozgás igénye. Ez a közepes-erős intenzitású mozgásmennyiség az Egészségügyi Világszervezet, a WHO ajánlásának felel meg az 5-17 éves korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában