Labdarúgó NB II. előzetes

2018.11.30. 17:42

Nehéz mérkőzések várnak a somogyi labdarúgókra

A BFC Siófok a Ceglédi VSE, míg a Kaposvári Rákóczi FC Soroksár SC ellen lép pályára a Merkantil Bank Liga NB II. 19. fordulójában.

Keszthelyi Zoltán, Klein Péter

A Soroksár SC vendége lesz a következő fordulóban a Kaposvári Rákóczi FC. A vasárnap 13 órakor kezdődő bajnokit a hazaiak a kilencedik, míg a somogyi zöld-fehérek az ötödik helyről várhatják. A kaposváriak joggal lehetnek bosszúsak, hiszen, ha az előző fordulóban nem engedik ki a kezükből a két pontot az utolsó percekben, akkor felléphettek volna a dobogóra. Így sem lehet ok panaszra az újonc együttesnél, amely továbbra is a bajnokság élcsapatai közé tartozik, s két mérkőzés óta veretlen.

A Soroksár, bár az elmúlt öt fordulóban nem tudott nyerni, ennek ellenére nem sorolható a könnyű ellenfelek kategóriájába. Lipcsei Péter tanítványai eddig hét alkalommal hagyták el győztesen a játékteret, s olyan skalpokat is gyűjtöttek, mint a listavezető Gyirmóté, vagy éppen a feljutásért küzdő Vasasé.

– Kiegyensúlyozott a bajnokság, nem szabad abból kiindulni, hogy a legutóbbi öt meccséből rosszul jött ki a Soroksár – fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Megnéztem az utolsó két mérkőzésüket, mindegyiken domináltak. Ebben a bajnokságban az a csapat nyer, amelyik fegyelmezettebb, betartja a taktikai utasításokat és jobban akarja a győzelmet. Vannak különbségek a csapatok között, de nem nagy, így akár a tabella hátsó felébe lévő is megverheti az elsőt.

Nagyon fontos, alsóházi rangadót vív a BFC Siófok a bajnoki tabellán tizennegyedik Cegléd otthonában Tiszakécskén, vasárnap 13 órakor. Ha a balatoniak nyerni tudnának idegenben a Cegléd ellen – amire eddig még nem volt példa, pedig négyszer is próbálkoztak – a két klub helyet cserélhetne a tabellán. Ez azonban nem lesz könnyű, még ha a házigazdák egyik legjobbja Albert sérülés, illetve Asztalos eltiltás miatt nem is játszhat.

 

Gólt kell lőni

A hetedik fordulóig nyeretlen, négy pontot szerző Cegléd amióta megvált edzőjétől Klausz Lászlótól nagy menetelésben van; Nagy Tiborral tíz forduló alatt tizenöt pontot szereztek és az utolsó, huszadikról a tizennegyedik helyig zárkóztak fel. Siófokon nem sikerült ennyire jól a váltás, hisz Mihalecz István irányításával tizenegy bajnokin tizenkét pont a mérleg. A különbség abból adódik, hogy a somogyiak halmozták a döntetleneket. A Ceglédnél külön ki kell emelni a Csákvárról igazolt Oldal teljesítményét, aki az edzőváltás utáni tíz bajnokin kilenc gól szerzett, így már összesen tizenegynél jár. A Siófokra érkező Bolla, Medgyes, Zamostny trió összesen tart hatnál, a csapat legeredményesebbje pedig Elek öt góllal, aki az első fordulóban duplázott. A csapat eredményessége – talán nem túlzás ezt mondani – azon múlik, hogy az adott mérkőzésen betalálnak-e vagy sem. A Nyíregyháza elleni sikert követően a somogyiaknak volt egy hatmeccses szériája, melyeken egyetlen gólt szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában