Kosárlabda

2018.12.06. 21:25

Edzőmeccsen kapott ki a Pakstól a Kaposvár

Felkészülési mérkőzést játszott a paksi Atomerőmű SE otthonában csütörtökön este a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata. A tartalékos somogyiak két ponttal kaptak ki.

Kun Zoltán

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt nem rendeznek komplett fordulót az élvonalbeli bajnokságban. A Kaposvári KK együttese, amely a hét elején szerződtette az amerikai irányítót, Emanuel Ubillát csütörtökön este Pakson játszott felkészülési mérkőzést. A bajnokság hatodik fordulójában már találkozott egymással a két csapat, akkor kiélezett végjáték után 83–81-re nyertek a tolnaiak.

– A csütörtöki edzőmeccsre Halász Ákos, Harazin Tamás és Marco Spica sem utazott a csapattal sérülés miatt, így elég alacsony szerkezetű együttessel léptek pályára a somogyiak. Ráadásul Hendlein ellen már az első negyedben három faultot fújtak, így Bogdán Benedek kipróbálhatta magát a palánk alatt. Fekete Ádám vezetőedző sokat cserélt, több felállást is kipróbált az új irányítóval. A félidő utolsó percében mindhárom fiatal pályára került a somogyiaknál. A második félidő végig szoros eredményt hozott, felváltva vezettek a csapatok. A kaposváriak az utolsó percben Lilov triplájával 81–80-ra jöttek fel. A túloldalon Eilingsfeld egyik büntetője bement – mivel a vendégek a hátra lévő négy másodpercben már nem tudtak újabb pontokat szerezni – ezzel beállította a végeredményt is.

A Kaposvári KK december 15-én, szombaton 18 órakor a Pécsi VSK-VEOLIA otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

Felkészülési mérkőzésen:

Atomerőmű SE–Kaposvári KK 82–80 (23–17, 16–22, 20–17, 23–24)

Paks, Atomerőmű SE Sportcsarnok, vezette: Farkas, Maár, Domokos.

Atomerőmű SE: Kovács Á. (9/3), Evans (8/6), Faust (5), Eilingsfeld (24), Trajkovksi (7). Csere: Jevtovics (22), Medve (1), Ruják (3/3), Horváth K. (3/3), Kalmár (-). Vezetőedző: Schmidt Béla.

Kaposvári KK: Ubilla (9), Johnson (20/9), Lilov (11/6), Markovic (12/3), Hendlein (9/3). Csere: Sheperd (10), Bogdán B. (4), Baki (5/3), Hock (-), Kocsis Z. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Kipontozódott: Lilov (a 40. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában