Cáfolat

2019.01.16. 17:25

Hivatalosan cáfolta az érintettségét a Siófok KC

A Pesti Srácok még január 10-én arról számolt be, hogy egy sportmenedzser a válogatott egyik sztárjátékosán keresztül akart pénz kicsalni a Fraditól.

Az ügy folytatásaként a portál kedden közölte a menedzser és a játékos közötti üzenetváltást, melyben egy menedzser a Siófok KC ügyvezetőjére, Fodor Jánosra hivatkozott, mint aki „örömmel lenne partner” ebben az „árat felverő” akcióban. A Siófoki Kézilabda és Tenisz Club Kft. hivatalos közleményben cáfolta az érintettségét.

– A Siófok KC leszögezi, hogy a menedzser visszaélt a klub nevével, a menedzsernek semmilyen felhatalmazása nem volt arra, hogy egyáltalán kapcsolatba lépjen a játékossal, akinek esetleges szerződtetése fel sem merült bennünk – áll a közleményben. – Természetesen olyan célunk sem volt soha, hogy bármely másik klubot egy blöff ajánlattal – ahogy a menedzseri üzenet fogalmazott – „megizzasszunk”, hadd fizessenek többet a játékosuknak. A történtekről nem volt tudomásunk, amíg az ügy ki nem pattant.

– A Siófok KC a leghatározottabban elítéli a menedzser eljárását, ami nemcsak a Ferencváros jogos érdekeit veszélyeztette, hanem mivel minden valóságalap nélkül minket is belekevert az ügybe, a mi klubunk becsületét is kockára tette – fogalmaz a közlemény. – A klubvezetés azonnal felvette a kapcsolatot a Ferencváros vezetőivel, és mind szóban, mind írásban tájékoztatta őket, hogy a Siófok KC nevével visszaéltek, a menedzser a klub tudta nélkül lépett kapcsolatba a játékossal, a történtekhez nincs közünk. A két klub tisztázta egymás közt a helyzetet.

A menedzser által képviselt céggel fennálló tartós megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondták.

– A Siófok KC maga is többször volt kárvallottja etikátlan menedzseri cselekedeteknek, és évek óta szorgalmazzuk, hogy a sportmenedzserek működésének kereteit szigorúbban kellene szabályozni – írják a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában