röplabda

2019.02.12. 18:24

Hibátlanul nyerték a diákolimpia döntőjét a munkácsys fiúk

Diákolimpiai bajnok lett a Munkácsy Mihály Gimnázium fiúcsapata, miután a békéscsabai döntőben az összes meccsét megnyerte.

Molnár Gábor

Békéscsaba adott otthont az V.-VI. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjének. A fináléba Somogyból a fiúknál a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, míg a lányoknál a Munkácsy-gimnázium jutott be.

A lányok a csoportmérkőzések során kikaptak a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumtól, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumtól és az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumtól is, így a hetedik helyért léphettek pályára, ahol legyőzték a Kecskeméti Református Gimnázium egyletét.

A fiúknál alaposan bekezdtek a munkácsysok, hiszen az összes csoportmeccsüket megnyerték: először a Kecskeméti Katona József Gimnázium (3–0), majd a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája (3–2), végül pedig a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola egyletét verték meg, így csoportelsőként jutottak tovább. A lebonyolítás szeszélye folytán az elődöntőben újra Hild József szakgimnáziummal kerültek össze, s ismét 3–2-re nyertek. A fináléban újfent egy olyan gárda várt a munkácsysokra, mellyel már összecsaptak, nevezetesen a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ alakulata, melyet 3–2-re győztek le, így megnyerték a diákolimpia országos döntőjét.

– Ez egy történelmi győzelem volt, hiszen eddig még sohasem vertük meg a Dunaújvárost, a legjobb eredményünk pedig a második hely volt, de ez most megszakadt, ráadásul kétszer is sikerült legyőzni a nagy rivális újvárosiakat – értékelte a fiúk sikerét Simonné Kutas Zita edző. – Erőn felül és példaértékűen teljesítettek a játékosok.

A lányokról szólva hozzátette: ez reális eredmény volt, de arra törekszünk, hogy újra a régi fényében ragyogjon a Munkácsy csapata, hiszen korábban tizenötször is az élen végeztek.

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma is kiválóan három győzelemmel rajtolt (Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, 3–2; Tóth Árpád Gimnázium, 3–1 és a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, 3–0), a így csoportelsőként jutott tovább. Az elődöntőben aztán 3–1-re kikaptak a Pannon Oktatási Központtól, a bronzmeccsen pedig a Hild József Szakgimnázium bizonyult jobbnak náluk, így az előkelő negyedik helyen végeztek.

– Sajnos az elődöntőt elvesztettük, pedig nekünk állt a zászló, de ennek ellenére elégedett vagyok a srácokkal, mert végig 120 százalékon teljesítettek – mondta Kulcsár József, a Eötvös egyik csapatvezetője. – Megmondom őszintén a döntő előtt aláírtam volna ezt az eredményt a csapat szerkezete és az átlagnál jóval alacsonyabb összeállításunk miatt.

Négy különdíj is Kaposvárra került

A döntő legjobb támadójának Szabó Barnát, a legjobb előkészítőjének Tóth Mátét választották meg. A legjobb edzőnek járó különdíjtat Simonné Kutas Zita és Mészáros Péter kapta meg.

A bajnok Munkácsy Mihály Gimnázium csapata: Szabó Barna, Ozsváth András, Tóth Máté, Jámbor Dávid, Szabó Ármin, Fenyő Balázs, Fenyvesi Barnabás, Szente Barnabás, Károly Gergő, Vermeulen Jorisz. Edzők: Simonné Kutas Zita és Mészáros Péter.

A Munkácsy leánycsapata: Hock Flóra, Rucz Réka, Kalmár Viktória, Mészáros Réka, Varga Edina, Warmer Krisztina, Stettner Zsófia, Pavlovics Zsófia, Sipos Lili, Márkus Nikolett, Kalocsai Kincső, Vértes Hanna. Edzők: Simonné Kutas Zita és Duduka Ingrid.

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium csapata: Bereknyei Bence, Belovics Dominik, Csordás Barnabás, Hegedüs Péter, Ihárosi Dániel, Kiss Máté, Kosaras Milán Gábor, Kovács Dániel, Takács Barnabás, Vimola Márk. Csapatvezető: Kulcsár József, Nagy Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában