Úszás

2019.02.20. 13:29

Nyolc adorjános a legjobbak között

Kijelölte az idei esztendőre a válogatott keretét a Magyar Búvár Szakszövetség.

Klein Péter

A kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói közül nyolcan, öt felnőtt, illetve három utánpótláskorú úszó hívta fel magára a szövetség figyelmét. A keretből azok a versenyzők kerülnek majd be a válogatottba és vehetnek részt az Európa- illetve világbajnokságon, akik megússzák az adott szintidőket. Erre hamarosan lehetősége is nyílik az Adorján SE sportolóinak, hiszen nyolcan, négy női és négy férfi versenyző áll majd rajtkőre a hétvégén Egerben megrendezésre kerülő uszonyosúszó világkupa futamon.

– Az év elején vagyunk, így nem várom el, hogy már az első alkalommal, Egereben mindenki teljesítse a válogatott szintidőt – fogalmazott idősebb Kovács László, az 1.MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője. – Ráadásul, nem is mindenkinek szerepel a világkupa programjában a fő száma. Májusig van lehetőség a szintidők teljesítésére, azt várom a versenyzőktől, hogy minél többen ússzák meg ezeket az időket és kerüljenek be a válogatottba. Április elején, hazai környezetben is van lehetőség a szintek teljesítésére, bízom benne, hogy akkor, vagy akkora már mindegyik sportolónak sikerül megúsznia a szintidőt.

Az 1.MCM-Diamant Adorján SE kiválóságai kemény munkával készülnek az előttük álló kihívásokra. A felnőtt sportolók közül Hamlin Dorothy, Hamlin Matthew, Lengyeltóti Bence, Stadler Bence és Varga Krisztina, míg az utánpótlásból Király Eszter, Plessek Marcell és Stadler Csenge került be a válogatott keretbe, így ők nyolcan bizonyíthatják rátermettségüket az előttük álló versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában