horvát bajnokság

2019.03.05. 14:43

Bronzéremmel nyitották a horvát rallybajnokságot

A harmadik helyet szerezte meg a Kovács Antal–Istovics Gergő alkotta páros a Kumrovec Rallyn, mely a horvát bajnokság nyitófutama volt.

Molnár Gábor

A Covasna Winter Rally aratott győzelem után, máris következett az újabb kihívás, ezúttal Horvátország felé vette az irányt a Ford Fiesta R5-el versenyző Kovács Antal–Istovics Gergő-páros (Speed Rally Tema). A Zágráb melletti Kumrovec Rallyval megkezdődött ugyanis a szezon a déli szomszédoknál is.

– A versenytervezetet böngészve láttuk, hogy bár a megméretés helyszíne alapjában nem változott, a szervezők azonban új pályákat jelöltek ki az idei évre, így izgatottan vártuk, mi vár ránk a pályabejáráson, ahol nem kellett csalódnunk ezúttal sem, hiszen igazi komoly etapokat raktak össze – nyilatkozta a kaposvári Istovics Gergő. – A szakaszokon a leghosszabb egyenes maximum 50-70 méter volt, rendkívül technikás és szűk részeken kellett száguldozni, ami mindezek tetejében telis-tele volt bukkanókkal. Egyszóval, hamisítatlan rallypályák voltak.

A programban három szakasz szerepelt, ebből az első nap kétszer egy prológszerű pályát kellett teljesíteni világosban majd sötétben is. Ezt a részt a harmadik helyen zárták Kovács Antalék, de igen csekélyek volt a különbség a versenyzők között, ezért nem lehetett lazsálni a folytatásban sem, hiszen az osztrák, a szlovén, és a horvát bajnok is ott volt a mezőnyben.

– Az időjárás igazán szép arcát mutatta, végig napsütésben autózhattunk, a pályák mentén található rengeteg néző és szurkoló megelégedésére – tette hozzá a kaposvári navigátor. – Sikerült végig hibamentesen versenyezni, hatalmas csatában voltunk Hideg Krisztiánnal, egyik pályán ő volt a gyorsabb, a következőn pedig mi, így egy jó kis adok-kapok alakult ki közöttünk. Reálisan nézve az esélyeket, láttuk, hogy az első és a második helyért csak akkor tudtunk volna versenybe szállni, ha indokolatlanul nagy kockázatot vállalunk, de a bajnokság első versenyén ez elég nagy luxus lett volna, így próbáltuk őrizni a harmadik pozíciónkat és egy biztonságos előnyt kialakítani az üldözőkkel szemben, mely sikerült is, hiszen az utolsó „körre” körülbelül tizenkettő másodperces előnnyel fordultunk. Még sikerült rátenni egy lapáttal, és a megnyugtató előny birtokában igazi örömautózással ismét felértünk a dobogóra. A rendezők igazán kitettek magukért, hiszen nívós versenyt raktak össze, s igazán felemelő érzés volt locsolni a pezsgőt a céldobogón. Az autó szinte végig hibamentesen tette a dolgát, amit egy-egy simogatással ismét megköszöntünk neki.

Remekül indult az év a Kovács Antal–Istovics Gergő-duó számára, hiszen ismét egy értékes dobogóval a tarsolyukban térhettek haza, és nem mellesleg összetettben is igen előkelő helyről várhatják a folytatást, mely május elején Opatijában lesz. De addig sem pihennek, hiszen a jövő hétvégén Orfűn is autóba ülnek, ez a verseny kiváló felkészülés lesz a hónap végén rendezendő Eger Rallyra, mely a magyar bajnokság nyitófutama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában