röplabda

2019.03.06. 17:47

Újabb két évig Kaposváron marad a szabadkai mester

Sasa Nedeljkovic szerződést hosszabbított, így a következő két évben is a szerb szakember irányítja az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem szakmai munkáját.

Sonline

– Elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz, ugyanis véget ért a női NB I. Ligában az alapszakasz, s hamarosan megkezdődik az Extra Liga kvalifikáló kör – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezető elnöke. – Az elmúlt hónapokban az volt a legfontosabb feladatunk, hogy visszaszerezzük a hitünket, az önbecsülésünket és építsünk egy olyan csapatot, mely nemcsak eredményes, hanem szerethető is. S a tapasztalatok alapján azt mondhatom, jó úton járunk: a csapat az NB I.-es alapszakaszban mind a 21 mérkőzését megnyerte és mindössze öt játszmát vesztett, s ezzel kivívtuk a szakma és a közönség elismerését is, ráadásul folyamatosan nő a nézőszámunk. Tíz mérkőzés vár még a lányokra, március 14-én kezdődik a sorozat és április végén ér véget, azaz másfél hónap alatt kell tíz mérkőzést játszanunk.

Orosz Ferenc hozzátette: 14 játékos alkotja a Diamant keretét, s az össze röplabdázó ott van mindegyik edzésen, ez is bizonyítja a profi szemléletet és a csapategységet.

– Amikor terveztük az idei bajnokságot, nem tudtuk, mi vár ránk – hangsúlyozta Sasa Nedeljkovic, aki a sajtótájékoztatón írta alá a szerződéshosszabbítását, így további két évig ő irányítja a kaposvári együttest. – Korán rátaláltunk azokra az emberekre, akik támogatni tudják a szisztémánkat, az elképzeléseinket, azt a minőségi munkát, amit elterveztünk. S ebből született egy keret, mely becsülettel dolgozott az edzéseken és a mérkőzéseken is. Meg tudtuk mutatni minőségünket játékban, hozzáállásban és viselkedésben is. Március 14-étől indul a rájátszás, melynek nagy tervekkel vágunk neki, nem titok, hogy meg akarjuk nyerni és jövőre be akarunk mutatkozni Európában is.

Karl Schultes, az idén ötven éves egyesület elnöke gratulált a lányoknak a 21 győzelemhez, majd felelevenítette, hogy a szezonnyitó sajtótájékoztatón ő már ezt előrevetítette. Florian Schultes, a csapatot immáron nyolc éve támogató 1. Magyar Cukor Manufaktúra ügyvezetője hangsúlyozta, büszke az együttesre, és a lányok is büszkék lehetnek magukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában