KE Crossrun

2019.04.08. 20:23

Akadályfutás két és négy lábon a Lovasakadémián

Harmadik alkalommal rendezte meg a Kaposvári Egyetem és a Magyar Honvédség közösen az akadályfutó versenyét a Pannon Lovasakadémia területén.

Barkóczy László

Az immár hagyományosnak tekinthető verseny nagyon sokat fejlődött az elmúlt esztendők alatt. Míg az első erőpróbán kétszázan álltak rajthoz, addig ebben az évben már 716-an gondolták úgy, hogy megméretik magukat a viadalon.

– Meglepő, de egyben jóleső érzés is volt látni, hogy az indulók létszáma ennyire megnőtt – kezdte el beszámolóját a versenyről Szerb György, az esemény versenyigazgatója. – Ami még ennél is jobb hír, hogy az idén nem volt baleset, mindenki biztonságosan teljesíthette a távot. Ez mindig is kiemelkedő célkitűzésünk volt, örülök, hogy sikerült elérni.

Ebben az évben több újdonsággal is szolgált az esemény. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség egyetemi bajnoki futama is volt a verseny, illetve a Magyar Terepakadályfutó Szövetség kupafutama is egyben.

 

– Egyetemi szervezésű versenyen mi különösen nagyra értékeljük, hogy ilyen rangos futamokat is indíthattunk – mondat el Szerb György. – Nagy öröm számunkra, hogy az ország tizenegy egyeteméről 105 résztvevő és 16 csapat is indult. Ilyen magas indulással Székely Mózes, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke is elégedett volt.

A legkisebbek, négytől tizenegy éves korig egy kilométeres, míg a tizenkettőtől 18 éves korosztály, illetve a csapatok négy kilométeres távot teljesítettek. A felnőttekre 8 kilométer várt.

– Olyan versenyt terveztünk, amiben bőven van futás, de a valós fizikai teljesítőképesség is szerepet kaphat – magyarázza Szerb György. – Idén két új akadály is volt, ezeket a Magyar Terepakadályfutó Szövetség biztosította. Aki nem teljesítette, azoknak pókjárásban kellett egy távot megtenniük.

 

Először mutatkozott be a Dogs­Cross futam, ahol a gazdák és kutyáik egy 4 kilométeres pályán mérhették össze sebességüket és ügyességüket.

A végeredmény

A 4–6 éveseknél a leg­gyorsabb lány Biczó Viktória Emma lett, a 7–9 éveseknél László Regina Boglárka, míg a 10–11 éveseknél Pálca-Juhász Emese. A fiúknál a 4–6 éves kategóriában Kampf Koppány nyert, alig pár másodperccel megelőzve Szűcs Boldizsárt, a 7–9 éveseknél Zsohár Benedek, a 10–11 éveseknél pedig Hevér Áron szerezte meg az első helyet.

A 12–18 éves korosztály legjobbjai Páli Valentina Írisz és Kocsis Gergő lettek.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság futamán Freierné Kovács Dóra és Csáki Ákos Péter bizonyult a legjobbnak.

A csapatok versenyében az OCR Gabor Team Margitsziget gárdája szerezte meg az első helyet a Munkácsy–Kac együttese és a NyErőteam csapata előtt.

Az általános iskolások versenyét a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata nyerte, még a középiskolásokét a Munkácsy Mihály Gimnázium.

Élménybeszámolónk az eseményről itt olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában