strandröplabda

2019.04.04. 17:15

Egy hét alatt két tornán is részt vesznek a strandröpisek

A minél sikeresebb felkészülés jegyében hosszú útra készül a RÖAK Kaposvár magyar bajnok női strandröplabda párosa.

Sonline

A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó két ázsiai World Tour-versenyen szerepel majd április első felében. Az elmúlt év kaposvári csapatának megválasztott két lány júniusban, az év egyik legfontosabb erőpróbáján, az olimpiai selejtező első fordulóján szerepel majd Grúziában.

Gőzerővel készülnek strandröplabdázóink a június 22-én kezdődő, grúziai Kontinentális Kupára. A mieink számára azonban nem csak az edzés, hanem a mérkőzésrutin megszerzése is fontos lenne. Komolyabb nemzetközi verseny azonban a tavasz folyamán nemhogy idehaza, de még Európa szerte is csak elvétve van, ezért a Magyar Röplabda Szövetség támogatásával négy magyar páros áprilisban két ázsiai World Tour-versenyen indulhat. Április 8 és 11 között Thaiföldön, a Satunban és április 11 és 14 között Malajziában, a Langkawiban rendezendő tornákon vesznek részt, azaz gyakorlatilag egy hét alatt két tornán is elindulnak.

A hölgyeknél a tavalyi országos bajnokság két döntőse, a nemzetközi ranglistán is legelőkelőbben jegyzett Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), illetve Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC) páros vesz részt, míg a férfiaknál az ugyancsak a két legtöbb nemzetközi ponttal rendelkező duó, Benkő Balázs, Hajós Artúr és Oláh Botond, Stréli Bence (egyaránt Strandröplabdázásért SE) kettős kapott bizalmat, és mind a négy páros be is került a selejtező mezőnyébe.

Az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupán a férfiak Belgiummal, Grúziával és Szlovákiával, a nők Grúziával, Norvégiával és Törökországgal kerültek egy csoportba. A tornáról az első két helyen végző válogatott jut a második fordulóba, a legjobb 24 közé – adta hírül az MRSZ hivatalos oldala. M. G.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában