Megyei labdarúgás

2019.04.25. 13:57

Eltiltások, sérülések nehezítik a Somogysárd dolgát

Több rangadót is rendeznek a hétvégén az ADAM megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, mi a Nagybajom–Somogysárdra fókuszálunk.

Molnár Gábor

A 25. forduló párosítása

Szombat – 17 óra

Nagybajom–Somogysárd

Több rangadót is rendeznek a 25. fordulóban, az egyik közülük a Somogysárd nagybajomi vendégjátéka. A vizitálók a negyedikek, míg a hazaiak az ötödikek és mindössze két pont közöttük a különbség.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mert ismerjük a Somogysárdot és tudjuk, életveszélyes támadóik vannak, akik egyénileg nagyon jól képzettek, így nehéz lesz őket semlegesíteni – mondta Horváth Péter, a Nagybajom vezetőedzője. – Hazai pályán a megszokott játékunkat fogjuk hozni, úgy gondolom, van stílusa a csapatunknak és nem egy-egy labdarúgóra fogunk készülni, hanem egységes együttesként kell felülmúlnunk az ellenfelünket.

– Kisebb sérültjeink vannak, de szerintem mindenki hadra fogható lesz – tette hozzá. – Eltiltottunk nincs és munkahelyi elfoglaltságról sem tudunk, így közel teljes kerettel tudunk majd nekivágni a találkozónak.

– Papíron valóban rangadó lesz, de nem a legjobb előjelekkel készülünk az összecsapásra, eltiltások, sérülések, szombat lévén munkahelyi elfoglaltság miatt ugyanis sokan hiányoznak majd a csapatból – hangsúlyozta Vancsura Gábor, a Somogysárd vezetőedzője. – A múlt héten már beigazolódott, a szűkös keretünk sajnos elfogyott, Segesden is három labdarúgónk sérülten vállalta a játékot, ezért is teljesítettünk úgy ahogy...

– Amikor nézem a jegyzőkönyveket, irigylem azokat az együtteseket, melyeknek 16-18-as keretük van, mi meg, ha össze tudunk vadászni 12-13 játékost, már örülünk – tette hozzá Vancsura Gábor. – Ennek ellenére szeretnénk felnőni a feladathoz, s biztosan nem feltartott kézzel futunk ki a pályára, bár nagyon nehéz dolgunk lesz. A körülmények tükrében kijelenthető, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei.

Szombat – 17 óra

Balatonlelle–Segesd

Az előző fordulóban hosszú idő után ismét nyert a seregható Segesd, ami biztosan nagy lökést ad nekik a folytatásra, de pechükre pont azzal a Balatonlellével csapnak össze, mely szinte már bajnok és vélhetően az NB III.-as osztályozóra készül.

Szombat – 17 óra

Balatoni Vasas–Toponár

A hatodik játszik a hetedikkel, ráadásul a Vasas az utóbbi négy mérkőzésén bezsebelte a győzelemért járó bajnoki pontokat. Toponáron azonban becsúszott két vereség, igaz legutóbb a Lellétől kaptak, ami ugye papírformának is mondható, hiszen bárhol is lépjen pályára a balatoni együttes, mindig Bőzsöny Jánosék az esélyesek.

Szombat – 17 óra

Nagyatád–Kadarkút

A legutóbbi fordulóban ugrott fel a tabella második helyére a Keszei Ferenc edző vezette Nagyatád, mely sokkal esélyesebb a Kadarkútnál, meglepő lenne, ha a vendégek akár egyetlen pontot is bezsebelnének.

Szombat – 17 óra

Balatonföldvár–Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő

Óriási szüksége van a pontokra a Balatonföldvárnak, hiszen mindössze egyetlen egységgel előzi meg a sereghajtó segesdieket és hét pontra vannak a tizennegyedik Marcalitól.

Vasárnap – 17 óra

Hetes–Marcali

A Hetes meglepő vereséget szenvedett az előző játéknapon a Tab otthonában és ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Nógely Péter csapata mindent meg fog majd tenni azért, hogy kiköszörülje a csorbát, a vendégek pedig azért fognak küzdeni, hogy megnehezítsék a hazaiak dolgát, és esetleg ponttal vagy pontokkal a zsebükben indulhassanak haza.

Vasárnap – 17 óra

Magyaregres–Tab

Tipikus háromesélyes mérkőzés, melyen bármi előfordulhat, sőt annak az ellenkezője is.

Vasárnap – 17 óra

Babócsa–Csurgó

A két egylet egymást követi a táblázaton, de a hazaiak tizenegy ponttal többet gyűjtöttek, így ők a találkozó esélyesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában