KÉZILABDA EHF-KUPA, NŐK

2019.05.05. 16:58

Értékes döntetlen Dániában

Döntetlent játszott a Siófok KC a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén, a visszavágót jövő szombaton rendezik.

Molnár Gábor

A szezon legfontosabb mérkőzése várt a Siófok KC együttesére Dániában, a somogyiak az Esbjerg otthonában léptek pályára a női kézilabda EHK-kupa döntőjének első összecsapásán.

Már az első percekben érezhető volt, a felek nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, talán ennek is köszönhetően mindkét egylet elpuskázta az első támadását. A folytatásban hiába védett remekül Silje Solberg, a kipattanókat rendre a hazaiak szedték össze, s hamar megszerezték a vezetést. Az SKC hálóőrének ikertestvére, Sanna háromszor is betalált, így négy góllal elléptek a dánok. Tor Odvar Moen időt kért és pályára küldte Estelle Nze Minkót. Nagy harc dúlt a pályán, míg az Esbjerg gyorsítani, addig az SKC lassítani próbálta a játékot. Sanna Solberg tarthatatlan volt már a 20. percben öt találatnál tartott, a vendégeknél pedig Nze Minko és Silje Solberg tartotta meccsben az együttesét. A francia világbajnok üreskapus találatával egyre csökkent a különbség, Andrea Kobetic lövése pedig már az egyenlítést jelentette. Az első félidő hajrája azonban a hazaiaké volt, így kétgólos fórral vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején hamar ledolgozhatta volna hátrányát a Siófok KC, de Kobetic ziccere kimaradt, Jezic pedig nem talált be az üres kapuba. Óriási szívvel küzdöttek, hajtottak a vendégek, akiknél Silje Solberg világklasszis teljesítményt nyújtott. Böhme megtörte a gólcsendjét, González átlövése után pedig már siófoki vezetést mutatott az eredményjelző. A kőkemény, ám fegyelmezett védekezés teljesen összezavarta a dánokat, s közben Aoustin is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a kiállításból visszatért Kobetic kilőtte a jobb felső sarkot. A Balaton partjáról érkezett szurkolók végig sportszerűen biztatták kedvenceiket, akiknek az pluszerőt adhatott, hiszen Nze Minko okos megoldása után már néggyel vezettek.

Kikérte harmadik idejét is Jesper Jensen, mely után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, s hiába védett továbbra is kiválóan Silje Solberg egy gólra felzárkóztak. A sporik gyors egymásutánban kiszórtak két vendégjátékost is, de a védelem ennek ellenére is jól működött, erre szükség is volt, mert támadásban megakadt a szekér. Húsz másodperccel a vége előtt a dánokhoz került a labda, s Silje Solberg védése után hétméterest ítéltek a játékvezetők. Az időn túli büntetőt Liszcsevics Dedu felett a felső kapufáról a hálóba vágta.

A hajrában jött rövidzárlat ellenére is jó eredmény született siófoki szempontból Dániában, hiszen a somogyiaknak elég mindössze egyetlen góllal győzniük ahhoz, hogy megnyerjék az EHF-kupát, s ezzel átírják a somogyi sporttörténelmet.

Team Esbjerg (dán)–Siófok KC 21–21 (12–10)

Esbjerg, Blue Water Dokken, x00 néző. V.: Bolic, Hurich (osztrákok).

Team Esbjerg: . Vezetőedző: Jesper Jensen.

Siófok KC: . Vezetőedző: Tor Odvar Moen.

A visszavágót május 11-én, 20.30 órától rendezik meg Siófokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában