Röplabda

2019.05.20. 15:42

Horváth Kristóf aláírt a Fino Kaposvárhoz

Horváth Kristóf továbbra is a rekordbajnok Fino Kaposvár röplabdázója marad, Vajda Tamás azonban befejezi az aktív pályafutását.

Molnár Gábor

Horváth Kristóf marad a Fino Kaposvár extraligás férfiröplabda-csapatában, a fiatal ütő ugyanis megegyezett az egyesület vezetésével, így továbbra is a somogyi megyeszékhelyen röplabdázik. Az ütő 2009-ben kezdett röplabdázni szülőhelyén Szolnokon, ahol egészen 2015-ig játszott, innét Kecskemétre igazolt, majd két szezon után a Fino ajánlatát fogadta el.

A játékos hamar alapemberré vált, olyannyira, hogy a felnőtt válogatottba is behívót kapott. Mivel akkor kezdte el a Kaposvári Egyetemen az első vizsgaidőszakát, ezért akkor kimentését kérte, de tavasszal már a nemzeti együttest részesítette előnybe és be is mutatkozott Ciprus elleni felkészülési meccseken. A kaposvári hagyományokhoz képest kevésbé eredményes szezonban végig stabilan játszott, igazán emlékezeteset a bronzösszecsapás utolsó mérkőzésén alkotott, amikor 19 pontot ért el, úgy hogy az eredményességi mutatója plusz 19 lett, amely azt jelentette, hogy az egész mérkőzésen egyetlen hibát sem vétett.

Az új szezonban azonban már nem lesz a rekordbajnok játékosa Vajda Tamás. Egy saját nevelésű játékostól, aki nem csak az egyesülettől távozik, hanem aktív játékos pályafutását is befejezi, vettek búcsút. Vajda Tamás ebben a szezonban már nem lépett pályára, az egyesület vezetése bízott benne, hogy javul a sérülése, de úgy tűnik, a versenysportot már nem bírja el. Sokszoros magyar bajnokról és kupagyőztes nem szakít a sporttal, hamarosan új szerepkörben tűnik fel a kaposvári röplabdában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában