kézilabda előzetes

2019.05.10. 13:23

Siófok KC: a bronz után jöhet az arany…

A klub történetének legnagyobb sikere előtt áll a Siófok KC, mely egy idegenbeli döntetlen után (21-21) hazai pályán kivívhatja első nemzetközi sikerét, az EHF Kupa megnyerését a dán Esbjerggel szemben, a szombaton, 20.30 órakor kezdődő találkozón, amit a Sport1tv élőben közvetít.

Keszthelyi Zoltán

Hatalmas az érdeklődés az Esbjerg elleni csata iránt, pillanatok alatt elfogytak a hat, hétezer forintos ülő és a négyezer forintos álló jegyek, ami érthető, hisz nem mindennapi esemény előtt áll a klub, mely mindössze tizedik szezonját tölti az első osztályban. Sőt, ha hozzátesszük, hogy tizenhárom éve még a harmadosztályban szerepeltek akkor már-már a hitetlen kategóriába tartozik, hogy most – a történetük során már másodszor megszerzett – élvonalbeli bronz érem után a EHF aranyat készülnek megkaparintani.

Hosszú menetelés ér most véget a Kiss Szilád Sportarénában ezzel a visszavágóval, mely október tizenharmadikán indult egy váci találkozóval, melyet további 12 300 kilométer utazás és tizennégy

mérkőzés követett! Hatalmas fizikai, szellemi erőfeszítést igényelt mindez Kobeticéktől, akik most például öt egymás utáni – FTC, MTK, MTE, Viborg, Fehérvár – idegenbeli találkozóval a hátuk mögött fogadják a dán riválist. Ha hozzátesszük, hogy negyvenhat nap alatt ez lesz a tizenkettedik tétmérkőzésük, akkor ez még hatványozottabban igaz! Most azonban még egyszer, utoljára a teljesítőképességük határán kell játszaniuk, mert ez a párharc még nem lefutott! A dánok a bajnoki cím esélyesei, az EHF kupában még nem kaptak ki, Siófokra pedig tíz veretlen meccsel a hátuk mögött érkeznek. Az önbizalmukkal nem lesz gond, ráadásul kiváló játékosok egész sorával bírnak, akik közül az odavágón egyetlen gólt jegyző Ingstad megkapta a szezon legjobb játékosa címet a győri Hansent megelőzve! Ingstad és a Polman, Lisvecic, Totf trió sem tudásának megfelelően játszott az odavágón, ám a vendégek most abban bíznak, mindez megváltozik. A balatoniak az idegenbeli döntetlennel persze esélyesebbek a végső sikerre, sőt élvezhetik a hazai közönség támogatását is, ami nagy előnyt jelet ebben a kiélezett csatában, ám ez kétélű fegyver, hisz nagy nyomást is helyez rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában