Mozdulj Balaton

2019.07.08. 17:29

Az idén is aktívan tölthetik a vakációt a strandolók

Az idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabad­idős eseménysorozatot, és a programokhoz három megye 34 településének 39 strandja csatlakozott.  

MW összeállítás

A balatoni nyárhoz másfél évtizede hozzátartozó szabadidős rendezvénysorozat 2018-ban remek évet zárt: az összesítésből kiderült, hogy a 37 strand 339 programnapján csaknem 30 ezer fő részvételét regisztrálták a szervezők. Örömteli, hogy az előző esztendőhöz képest 30 százalékkal nőtt a jelentkezők száma. A szervezett programokra jelentkezők mintegy háromnegyedét a 6–25 év közöttiek teszik ki, a nők részvételi aránya pedig 33 százalékról 35 százalékra nőtt. A sportágak népszerűségi listája élén a strandröplabda, a strandfoci 6 fős változata szerepel. Ezeket a vízi játékok, a strandfoci 3 fős változata, a vízilabda, az asztalitenisz, a kézilabda, és a streetball követi, a sorrendet a tollaslabda, a lábtenisz és a petanque zárja.

A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon augusztus 17-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra lesz majd, de sok függ majd az időjárás alakulásától is. A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket egyébként bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján. Az idén kettővel nőtt a programban részt vevő helyszínek száma, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vesz részt az eseményeken.

Bartsch János programmenedzser elmondta: 2019-ben is folytatódott a strandi sport­eszközök fejlesztése az EMMI Sport Szakállamtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából. A mozogni vágyók immár 14 strandon találnak teqball-asztalt, és újdonságként, négy helyszínen lehet kipróbálni a tchoukball elnevezésű játékot. Kültéri pingpong­asztalt mindenhol elhelyeztek és húsz helyen lehet közelebbről is megismerkedni a petanque-kal.

A résztvevő somogyi települések

Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár (2 strand), Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos.

Az idei időpontok: július 13., 20., 27. Augusztus 3., 10., 17. + 2 program nap. A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni. Augusztus 24.: Vonyarcvashegy, XV. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozó (a programsorozatban résztvevő strandok csapatainak részvételével).

A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja, a www.mozduljbalaton.hu közöl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában