labdarúgás

2019.08.29. 07:21

A Szolnok hajója is megfeneklett Siófoknál

Egy Horváth Péternyivel jobb volt a BFC Siófok a Szolnok elleni bajnokin, aki két góljával eldöntötte a találkozót. A tabellán már második balatoniaknak – mely az egyetlen még veretlen klub a másodosztályban – ez már egymás után a negyedik sikere volt, utoljára tíz bajnokival korábban, májusban kaptak ki. A hétvégén pedig jöhet a listavezető Csákvár elleni rangadó…

Keszthelyi Zoltán

Nem várt könnyű találkozó a balatoniakra, hisz legalább nyolc órát utaztak Gyulára vasárnap oda-vissza, szerdán pedig már itt volt az újabb bajnoki mezőnyben szinte ugyanazzal a kezdővel, mindössze Balogh pihent, aki helyett Magasföldi kezdett. A játékosok – egy gyengébb első félidő után – azonban megoldották a feladatot, elsősorban Horvát Péternek köszönhetően, aki megszerezte első akciógóljait a bajnokságban, aki két perc alatt rövidre zárt mindent, két lepattanót is a kapuba bombázva.

A balatoniak finoman szólva nem sikerültek a pontrúgásaik, ám a második találat mégis épp egy szöglet után esett, melynél Izing lövését még valahogy mentette Molnár-Farkas, ám Horváth ismétlésénél már esélye sem volt. A vendégek szépítő gólja is egy szöglet után jött össze a hosszabbításban, melynél mindenki elmélázott balatoni oldalon, ám ez már nem osztott, szorzott, hisz azonnal lefújta a mérkőzést Szilasi játékvezető. Kár ezért, hisz a tizenkilenc éves, ezúttal is jól védő Hutvágnernek most találtak be elő alkalommal a szezonban… Igaz, így is a balatoniaké a második legkevesebb kapott gól a másodosztályban, melyben már csak a BFC Siófok az egyetlen veretlen klub.

Megérdemelt volt a balatoni siker a szünet után az „öltözőben maradt” újonc ellen, mely nagyon kevés veszélyt jelentett a siófoki kapura, Horváth duplája előtt egy Annus lövésénél védett nagyot Hutvágner, illetve volt egy Laczkó kísérlet is, mely egy rossz Hutvágner indításból született. Igaz siófoki oldalon sem volt jobb a helyzet, ám a házigazdáknak volt egy Horváth Péterjük, aki kíméletlenül lecsapott az adódó lehetőségeket, ami döntő volt. Az utóbbi játéka mellett Szakályét is ki kell emelni, de a legutóbb, a Szeged elleni sikerből oroszlánrészt vállaló Jánvári is remekül teljesített.

A balatoniak hazai mérlege szinte lehengerlő, saját közönségük előtt ez volt a kilencedik veretlen bajnokijukon a hetedik sikerük, utoljára a megyei rivális Kaposvár tudott győzni a Balaton fővárosában, még márciusban!

 

BFC Siófok – Szolnoki MÁV FC 2-1 (0-0)

Siófok, Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Szilasi Sz.

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus, Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A. (Zamostny 46.p), Tajthy – Bencze (György 78.p), Magasföldi (Jagodics 75.p), Szakály D. – Horváth P. Edző: Gál István.

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz (Sitku L. 69.p), Horgosi, Szabó R., Kotula – Annus, Tisza K., Kovács O., Laczko M. – Vólent – Simon. Edző: Csábi József.

Gól: Horváth P. 47., 49., illetve Annus 94. perc.

 

Egy bedobás és egy szöglet döntött

 

Megérdemelt győzelmet arattunk, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és ebből kettőt sikerült is értékesítenünk- mondta Gál István a BFC Siófok edzője. – Jobban játszottunk ellenfelünknél, amelynek azért voltak lehetőségei. – Játékban és szervezettségben is léptünk egyet előre, sőt a helyzetek alapján nem érdemeltünk volna vereséget, mert megint csak egy szögletből és egy bedobásból kaptunk gólt – értékelt Csábi József a Szolnok trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában