Női röplabda

2019.08.05. 18:25

Egy profi együttes, mely ott akar lenni a legjobb csapatok között

Elkezdte a felkészülést a 2019/2020-as női extraligás szezonra az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese, nagy terveket szövögetnek a somogyi egyesületnél az előttük álló idényre.

Molnár Gábor

Kiváló játékosok sora érkezett az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás együtteséhez, mely nemcsak a hazai pontvadászatban, hanem első kaposvári női röplabdacsapatként a nemzetközi porondon is megméreti magát.

– Óriási változások voltak a csapaton belül, ezért először fel kell mérnem, ki, hogyan reagál az edzésekre – mondta Sasa Nedeljkovic vezetőedző. – Fontos nekem és a stábnak is, hogy olyan feladatokat rakjunk össze, hogy mindenki a lehető legjobban tudjon teljesíteni. Egyelőre három napot edzünk zsinórban, majd egy pihenő következik, utána pedig négy nap tréning után lesz egy szabadnap. Ezalatt folyamatosan figyelem a sportolóinkat és hozzájuk alkalmazkodva emeljük vagy csökkentjük az intenzitást. Az egyik legfontosabb dolog, hogy sérülés nélkül teljesítsük a felkészülést, időnk van, hiszen kilenc hét áll a rendelkezésünkre és azt is tudni kell, mikorra kell időzíteni a csúcsformát. Technikailag, taktikailag és mentálisan is a topon kell lennünk, hiszen a riválisaink is nagyon jól erősítettek, bátran kijelenthetem, amióta létezik a magyar bajnokság, azóta ez lesz a legerősebb.

Már az NB I.-et is arra használta fel a Diamant vezetősége, hogy felkészítse az egész egyesületet a legfelsőbb osztályra. – Az elmúlt szezonban mindenki előrébb tudott lépni a klubnál: profi szintre emeltük a szervezést, a körülményeket és a hozzáállást is – hangsúlyozta a vezetőedző. – Már január, február környékén tudtuk, mit akarunk, s ennek rendeltünk alá mindent. Ott akarunk lenni a legjobbak között, jó meccseket vívni velük és le akarjuk győzni őket. A keretet úgy alakítottuk ki, ahogy azt elterveztem, s a csapat alkalmas arra, hogy ott legyünk az élmezőnyben.

 

Mivel sok együttes még nem alakította ki a végeleges keretét, így korai lenne még a célokról beszélni, de... – Nem titok, hogy döntőt szeretnénk játszani a Magyar Kupában és a bajnokságban is – húzta alá a szabadkai mester. – Komoly hazai és külföldi röplabdázókat igazoltunk, az én feladatom pedig az lesz a felkészülés alatt, hogy erőnlétileg, technikailag, taktikailag és mentálisan is felkészítsem őket az előttünk álló feladatokra.

Hozzátette: ha akarják, ha nem a teher rajtuk van, sőt ő is ráteszi a terhet a játékosaira. – Az edzéseink háromszor nehezebbek, mint egy mérkőzés – mondta Sasa Nedeljkovic. – Nemcsak a Kaposvárt, Somogyot, hanem az országot is képviselni fogjuk, de a röplabdázóink meg tudnak felelni ennek a nagy kihívásnak.

Jan de Brandt tíz nap múlva hirdeti ki a 14-es válogatott keretet, jelenleg két kaposvári, Miklai Zsanett és Tálas Zsuzsanna is a hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készül. – Örülnék, ha mindketten ott lennének az Eb-n – fogalmazott –, s hiszek a nemzeti együttesben, úgy gondolom, tovább fognak jutnak a csoportból és az óriási eredmény lenne a folyamatosan fejlődő magyar röplabdának.

– A cél, hogy ott maradjunk a legjobb ötben, de mivel kiválóan sikerült az erősítés, így legalább egyet előre akarunk lépni – emelte ki Orosz Ferenc ügyvezető-elnök. – Sok kiváló játékosunk van, akikből egy jó csapat fog összeállni, erre garancia asa Nedeljkovic vezetőedző, aki a legjobb hazánkban dolgozó szakember. Arra törekszünk, hogy a röplabdázóinknak ne csak a pályán, hanem azon kívül is példásan,m igazi profi sportolóhoz méltóan „szerepeljenek”.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár játékoskerete

Érkeztek. Feladó: Tálas Zsuzsanna (feladó). Ütők: Németh Zsófia, Tóth Jázmin, Sara Klisura (szerb), Tatjana Matic (szerb). Centerek: Dubravka Djuric (szerb), Lorena Sipic (horvát), Spin Renáta (liberó). Edző: Vajda Tamás (másodedző).

Hosszabbítottak/maradtak. Feladó: Kalmár Viktória. Ütők: Miklai Zsanett (csapatkapitány), Szűcs Kinga, Horváth Alexandra, Császár Norina. Center: Vacsi Evelin. Libero: Hegyi Bianka.

Távoztak. Feladó: Kristina Cesljar. Ütők: Nevena Iricanin, Szivós Ildikó. Centerek: Leidgeb Noémi, Harmath Zsófia. Liberók: Héri Sára, Kanizsai Dorottya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában