Labdarúgás

2019.08.22. 17:58

Visszavágott a Balatoni Vasas a hetesi gárdának

A Balatoni Vasas, a Marcali VFC, a Nagyatádi FC és a Nagybajomi AC csapatai kerültek a Magyar Kupa Somogy megyei selejtezőjének elődöntőjébe.

Klein Péter

Érdekesség, hogy kupa második fordulójában a Balatoni Vasas azt a Hetest fogadta, amely vasárnap öt góllal nyert ellenük, azonban szerdán sikerült visszavágnia Vida András csapatának.

A Marcali VFC egy, a hajrában esett góllal ejtette ki a Kadarkút KSK gárdáját. A kadarkútiak bár mezőnyben fölényt tudtak kialakítani, de a kapu előtt a marcaliak voltak veszélyesebbek, akik Graszl Norbert révén már az első percben betalálhattak volna. Ez azonban csak a hajrában sikerült Virág Krisztián csapatának, amikor is egy visszatett labdát Nagy Imre fejelt a hálóba. Egy perc múlva akár egyenlíthetett volna a Kadarkút, de Vodicska Bence elhibázta a kínálkozó lehetőséget, így a marcaliak léphettek a következő körbe.

– Többet birtokoltuk a labdát, de ez csak meddő fölény volt – értékelte az összecsapást Pandur Ádám, a Kadarkút KSK játékos-edzője. – Semmit nem csináltunk meg abból, amit az elmúlt három tétmérkőzésen, ott ültek azok a dolgok, amiket kértem a játékosoktól, ezúttal viszont nem. Remélem, hogy jókor kaptuk ezt a kijózanító pofont, s a hétvégén már újra azzal a felfogással lépünk pályára, mint ezelőtt.

– Nem éreztem azt, hogy mezőnyfölényben játszott volna a Kadarkút, inkább kiegyenlített volt a játék – fogalmazott Virág Krisztián, a Marcali VFC vezetőedzője. – Ez a pálya hibája miatt, mivel az egyik félidőt dombnak felfele, míg a másikat lefelé kellett játszani. Talán az első helyzetből eldönthettük volna a mérkőzést, de emellett is számos gólszerzési lehetőségünk akadt, amik kihasználatlanok maradtak. Nagyon egységes és jó együttest sikerült idegenben két vállra fektetnünk. A csapatunk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy főtáblára szeretne jutni. Ebből már két akadályt sikerrel vettünk, bízunk benne, hogy a harmadikat is azzal fogjuk.

 

Kadarkút KSK–Marcali VFC 0–1 (0–0)

Kaposmérő, 80 néző. V.: Godina J.

Kadarkút KSK: Strublics J. – Ferenczi D., Vízhányó G., Baán D., Németh D. – Pandur Á., Vodicska K. – Vodicska B, Kujbus A. (Kovács G., a szünetben), Ferenczi M. (Kunvári R., 77. p.) – Kuti R. Játékos-edző: Pandur Ádám.

Marcali VFC: Harcz B. – Kutor B., Czimondor P., Varga B., Horváth M. – Somogyi V., Nagy I. – Kolozs L. (Czobor D., a szünetben), Laki O., Szabó P. – Graszl N. Vezetőedző: Virág Krisztián.

Gólszerző: Nagy I. (85. p.).

 

Nagyatádi FC–Somogysárd SE 4–1 (3–1)

Nagyatád. V.: Hegyi A.

Nagyatádi FC: Bolla B. – Sallai M., Dekanics M., Kovács K., Csikós Á., Galamb D., Szántó B. (Cser V., 9. p.), Mózsi M., Nikolic V., Borbély Zs., Koósz Á. Vezetőedző: Keszei Ferenc.

Somogysárd SE: Horváth N. – Páger B., Marits I. (Szabó Zs., 77. p.), Baranyai D., Kovács P., Németh Á. (Heinczinger K., 82. p.), Kuti K., Nagy A., Orbán R. (Kuti I., 65. p.), Kuti S., Halász R. Vezetőedző: Vancsura Gábor.

Gólszerzők: Nikolic V. (28., 36. és a 38. p.), Kovács K. (79. p.), illetve Németh Á. (1. p.).

 

Balatoni Vasas SE–Hetes Vikár SC 0–0, büntetőkkel: 3–1

Siófok-Kiliti. V.: Posza Zs.

Balatoni Vasas: Bagi B. – Buza B., Sarkanti M., Kovács N., Lakatos B. (Unger P., 71. p.), Németh K., Inczeffy T., Nagy J., Baricz A. (Turós V., 57. p.), Kovács L. (Balogh T., 71. p.), Gosztonyi B. Vezetőedző: Vida András.

Hetes Vikár SC: Balajcza Sz. – Keszthelyi B., Kis P., Kiss J., Decsi R., Simon R., Zalivadnij P. (Nógely P., 81. p.), Papp M., Török B., Simon M. (Farkas T., 57. p.), Tabi T. (Lóki P., 53. p.). Vezetőedző: Nógely Péter.

 

Magyaregres SZE–Nagybajomi AC 1–1 (0–0), büntetőkkel: 2–4

Magyaregres. V.: Czár K.

Magyaregres SZE: Buchenauer A. – Károli Gy., Richter P., Sólyom G., Mészáros L. (Balog B., 63. p.), Kelemen K. (Ferenc D., 86. p.), Kozári T., Fodor T., Palkovics Z., Baksa Zs., Iványi Ö. Vezetőedző: Bruncvig Róbert.

Nagybajomi AC: Táskai B. – Balogh Cs., Kolumbán E., Horváth P., Gergulás F. (Horváth M., 67. p.), Cséfalvay D., György Zs., Weimann R., Babai G., Nagy Gy. (Pap-Tibol M., 81. p.), Vető Á. Vezetőedző: Horváth Péter.

Gólszerzők: Ferenc D. (89. p.), illetve Babai G (53. p.).

Kiállítva: Vető Á. (88. p.).

A még versenyben maradt négy együttes jövő héten szerdán dönti el, hogy mely kettő szerepelhet majd az országos főtáblán. Klein Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában