RÖPLABDA

2019.09.13. 19:19

Több mint háromszáz fiatal edz a RÖAK-nál

Gőzerővel készülnek a Kaposvári Röplabda Akadémia utánpótlás csapatai az előttük álló megméretésekre.

Molnár Gábor

A Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztályának tagjai már augusztus 4-én munkába álltak, és a nyári szünet utolsó heteiben sikerült komoly alapozó munkát végezni. A programban napi két edzés szerepelt, és a tornatermi tréningek mellett az atlétikapályát sem hanyagolták a fiatalok. Szeptember elejétől a régi kerékvágásban, a már megszokott helyszíneken folytatódott a felkészülés.

Az Élelmiszeripari tornatermében az U17 és az U15 kiemelt csapat kapott helyet, a Táncsicsban pedig az U17 B, valamint az U15 B és az U15 C dolgozik. Az U21-U19 és az U13 A-B a Munkácsyban edz. A Honvéd Utcai Tagiskolában a központi U11-es együttes tagjai fejlődhetnek hétről hétre. Mindemellett folytatódik az általános iskolai előkészítő program is, legalább négy kaposvári suliban. A RÖAK színeiben összesen 230 leigazolt leány röplabdázik rendszeresen.

Az Magyar Röplabda Szövetség versenybizottsága több korosztályos bajnokság programjának első részét is nyilvánosságra hozta. Eszerint az U19-es lányok már szeptember 22-én bemutatkoznak, egy héttel később pedig az U17 A is megkezdi szerepelését.

 

U19 I. osztály – alapszakasz, 24 csapat. A-8 csoport: Dunakanyar, SZBBRA, 1. MCM-Diamant RÖAK. Első torna: szeptember 22. (Dunakanyar). Második torna: november 9. (Kaposvár). U17 I. osztály – alapszakasz, 24 csapat. A-1 csoport: RÖAK A., Szolnok A, UTE A. Első torna: szeptember 29. (Kaposvár). Második torna: október 20. (Szolnok). U17 II. osztály – alapszakasz, 24 csapat. A-5 csoport: Kispest, RÖAK B, SzoESE. Első torna:október 20. (Kispest). Második torna: november 17. (Szombathely). U15 Leány I. osztály – alapszakasz, 20 csapat. A RÖAK az első tornán október 13-án a BVSC otthonában lép pályára a házigazda, a szegediek és a Vasas Kék társaságában. A hazai torna várható időpontja november 23. lesz. A hét tornát követik az elődöntők és a helyosztók.

A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú szakosztályában 90-en ütik a labdát, és az érdemi munka szeptember első napjaiban kezdődött el. A már jól bevált és sikeres edzői gárda tagjai szeretnének az új évadban is eredményesen teljesíteni, összességében alapvető elvárás lehet szinte minden korosztályban a hatos döntőbe kerülés. A fiúk bázisa újra a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornaterme, a csapatok egy év kihagyás után tértek vissza ide.

Hazai pályán lépnek pályára a fiúk

Az MRSZ sorsolása szerint az U19-es fiúk már szeptember huszonkettedikén bemutatkoznak, ráadásul hazai környezetben, egy héttel később, azaz huszonkilencedikén pedig az U17 is megkezdi bajnoki szerepelését.

U19 I. osztály, alapszakasz, 16 csapat. A-4 csoport: Dág, Sümeg-Dabronc, Széchenyi Győr, RÖAK-Fino. Első torna: szeptember 22. (Kaposvár). Második torna: november 9. (Győr). U17 I. osztály, alapszakasz, 24 csapat. A-5 csoport: Széchenyi Győr, Kistext, PTE-PEAC, RÖAK-Fino. Első torna: szeptember 29. (Győr) Második torna: október 19. (Pécs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában