kézilabda

2019.10.27. 09:39

Négygólos siófoki siker Vácon

Elhozták a pontokat Vácról a siófokiak, akik a huszonegyedik perctől végig vezetve nyertek Kobetic, Drabik duó tizenhárom góljával. Fontos siker volt, hisz a legutóbbi bajnokságban kétszer is buktak a váciakkal szemben Kobeticék. 

Keszthelyi Zoltán

 

Nehezen indult, hisz négygólos előnyt adtak a balatoniak a házigazdáknak, Tomori pedig nyolc perc alatt begyűjtött két darab két perces kiállatást. Húsz perc után azonban kiegyenesedtek a balatoniak, akik Kobetic révén átvették a vezetést, amit már nem adtak ki a kezükből. A fordításban nagy szerepe volt Szikorának, aki az első játékrészt nyolc védéssel zárta, melyek közt egy büntető is volt, támadásban pedig Kobetic volt a legjobb, négyszer is mattolta Arenhartot, aki két gólt is dobott ebben a játékrészben. A brazil játékos kapus létére már most öt találatnál jár a szezonban.

A fordulás után öt perc sem kellett és már három volt közte és ennél közelebb már nem is jutottak a balatoniakhoz a hazaiak, vagyis nem forgott veszélyben a az előbbiek sikere. A védekezés is rendben volt, ám a sikert ezúttal a támadójáték hozta meg, hisz harmincegynél több találatot eddig csak Győrben kapott a Vác. Drabikot külön ki kell emelni, bajnoki meccsen siófoki színekben hatot eddig csak egyszer, az újonc, várhatóan ki is eső Szent István ellen ért el korábban. A lengyel beálló a második félidőben csapata legeredményesebbje volt négy góllal, a háromig jutó Tomorit, Suchot és Kobeticet megelőzve.

 

VÁCI NKSE – Siófok KC 27-31 (14-15)

VÁC, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Medve, Südi.

VNKSE: Arenhart 2 – Radosavljevic 2, Kácsor 8(4), Lakatos 1, Helembai 2, Hámori 5, Diószegi 1. Csere: Bukovszky (kapus), Szabó K. 3, Kuczora 3, Paróczy. Edző: Szilágyi Zoltán.

SKC: Szikora – Böhme 3, Jezic 1, Tomori 3, Kobetic 7, Pena 2, Aoustin 1. Csere: Solberg (kapus), Niombla 4(1), Drabik 6, Hársfalvi 1, Such 3. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítások: 6(6), illetve 10(8) perc.

Hétméteresek: 5/4(3/2), illetve 2/1(1/1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában