Támogató kerestetik

2019.11.13. 17:30

Az év utolsó versenyén trabantoznák végig a Hungaroringet

A tavalyi évben már teljesített egyet a bakancslistájáról a somogyi autóversenyző, Kiss Péter.

Hoffmann Zsolt

A balatonföldvári pilóta, Kiss Péter és navigátora tavaly a sonline.hu segítségével jutott ki a nemzetközileg népszerű, Horvátországban rendezett versenyre a Santa Domenica Rally Show-ra. Az idén egy újabb álmukat váltanák valóra az év utolsó hazai megméretésén, a Szilveszter Rallye gyorsasági szakaszain.

A Hungaroringen rendezendő, nagy volumenű versenyen számos nemzet pilótái állnak a rajtrácsra évről évre, rengeteg néző, és nagy sajtó nyilvánosság előtt.

A közel 250 versenyzőpáros alkotta mezőnybe idén Kiss Péterék is beférkőznének Trabantjukkal.

– Nemrégiben készült el az új autó – mondta az autóversenyző. – Így, hogy a Trabant összeállt, és találtunk egy szponzort, aki már vállalta az önerőn kívüli költségeknek egy jelentős részét, nagyon közel kerültünk az induláshoz, de még szükségünk lenne anyagi támogatásra.

A Santa Domenica Rally Show emlékeit felidézve Péter elmondta: hatalmas élmény volt, a horvát erőpróba. De hasonlóan nagy álma, hogy a Szilveszter Rallye-n is megmutathassa tudását. – Eddig ezen a versenyen csak nézőként tudtam részt venni – tette hozzá Kiss Péter –, remélem ez 2019-ben másként lesz.

Várhatóan egyedüli trabantosként állnának rajthoz december 27-29. között.

A Hungaroringen, az Formula–1-es pálya körül, annak szervízútjain építették ki azt a két gyorsasági szakaszt, amit teljesíteniük kell a versenyzőknek.

A jövőre nézve is vannak terveik, akkor az Országos Historic Rallye Bajnokságban, az első osztályban szeretnének versenyezni. A Szilveszter Rallye mellett a következő évhez is keresik a támogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában