Női kézilabda NB I.

2019.11.08. 11:36

Indul az utazás, az Európai kupakaland

A címvédő Siófok KC is megkezdi szereplést a női kézilabda EHF Kupába, a francia Nantes otthonában, vasárnap, 18 órakor. A tét a csoportkörbe jutás, visszavágót november 16-án rendezik, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A legutóbbi győztesként a sorozat egyik esélyese a Siófok, ám a címet megvédeni nehezebb, mint elhódítani, legalábbis az EHF Kupa történetében a duplázás eddig csak a Debrecennek sikerült (1994,1995)! A sorsolásnál annyiban voltak szerencsések a balatoniak, hogy elkerülték az orosz csapatokat, ám a francia kézilabda eredményeiből – Európa-bajnoki és világbajnoki címvédők – kiindulva komoly ellenállásra számíthatnak a balatoniak, különösen az 5500 fős Palais des Sports de Beaulieuban, mely a Nantes otthona.

A bajnoki tabellán a Brest és a Metz mögött harmadik „Rózsáknak” három válogatatott kézilabdázójuk van, a kapus Gabriel, illetve Dancette és Saurina. Az említettek mellett nyolc légiós is segíti a csapatot! A legismertebb a spanyol Cabral Barbosa, aki a Don Rostovtól érkezett, második szezonját tölti a franciáknál, de a dán válogatott irányítót, Lotte Grigelt sem kell bemutatni, aki nyáron Debrecenből igazoltak, ahol a piros-fehérek negyedik legeredményesebb játékosa volt 82 találattal, igaz ebből 22 büntetőből esett. A másik dán válogatottjuk, a beálló Botholdt Nielsen is ismerős Kobeticéknek, hisz a Viborg kézilabdázójaként az EHF kupa elődöntő két mérkőzésén összesen négy góllal segítette akkori csapatát. A külföldiek táborát gyarapítja még spanyol Sanchez-Mateos és Sobrepera, a szerb Mitrovic és a szlovén, Beganovic, illetve a lengyel válogatott kapus Placzek.

Alaposan kicserélődött, pontosabban megerősödött a legutóbbi bajnokságban negyedik Nantes kerete, mely az EHF kupában legutóbbi kiírásában csak a második körig jutott. A Paris ütötte ki őket, idegenben szerzett több góljával, akiket aztán a Siófok ellenében döntőt vesztő Esbjerg búcsúztatott a harmadik fordulóban. Ebben a sorozatban a holland Qiutus elleni kettős győzelemmel (66-39) jutottak a harmadik fordulóba, jó formában vannak, utoljára szeptember elsején kaptak ki a Fleury otthonában, immár tizenegy veretlen találkozónál járnak. Hazai pályán legyőzték a Parist, a Besancont, a Toulont és ikszeltek a Bresttel! Az utóbbi két meccsen a sok „sztár” helyett, illetve mellett Ahanda és Baudouin remekeltek, akikre szintén figyelnie kell védekezésben Szikoráéknak. Nem lesz tehát könnyű dolga idegenben a szintén jó formát mutató Kobeticéknek, akik az érdi vereség után már öt nyert találkozónál járnak, ám a két mérkőzés alapján mindenképp ők az esélyesei a Nantes elleni párharcnak.

 

A tét már a csoportkör!

Az EHF Kupa harmadik körében négy magyar klub érdekelt, a Siófokon kívül az Érd az orosz Kuban, a DVSC a szerb Jagodina, a Vác pedig a török Belediyesi ellen próbálja kivívni a továbbjutást. A forduló érdekessége, hogy norvég (Storhamar – Bergen), román (Brasov – Bistrica), orosz (Zvezda – Lada), dán (Nykobing – Ikast) házi rangadót is rendeznek! A harmadik fordulóból tizenkét – remélhetőleg közte négy magyar – klub jut tovább a csoportkörbe, akikhez csatlakoznak a Bajnokok Ligájából érkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában