LABDARÚGÓ NB II.

2019.12.15. 20:02

Bravúros döntetlent ért el Budafokon a BFC Siófok

Lenullázta a BFC Siófok azt a Budafokot, mely eddig minden bajnokiján gólt szerzett. A feladat egyik felét tehát kiválóan megoldották Horváth Attiláék, ám a támadójátékról ez nem mondható el.

Keszthelyi Zoltán

Alaposan megszervezte csapata védekezését Gál István, hiszen Horváth Attila, amolyan harmadik belső védőként szerepelt, Kulcsár Kornél és Horváth Roland nem is találta a helyét, s a másodosztály góllövőlistáját vezető Kovács Dávidot pedig Kiss Balázs felügyelte remekül, sőt – az első félidőben – remek támadásokra is futotta tőle.

A nyitó játékrészben a pontrúgások jelentettek csak izgalmat, a balatoniakat dicséri, hogy nem volt kaput eltaláló kísérlete az MTK Budapest mögött a második legtöbb gólt jegyző Budafoknak, erre egyébként hetvenöt percet kellett tőlük várni. Az első félidőben Horváth Attila elleni szabálytalanság, illetve Kiss Balázs szólója utáni falt okozott riadalmat, ám az előbbinél Bencze a sorfalba, utóbbinál Tajthy az égbe bombázta a játékszert.

Az egyetlen kaput eltaláló lövés Horváth Péteré volt ebben a játékrészben, aki miután lefordult a védőjéről, oda lőtte a labdát, ahol a kapus állt, középre.

A szünet után Horváth Attila előbb negatív hős lehetett volna, miután kézzel ért a labdához a tizenhatosan belül, majd négy perccel később Horváth Péter beadása utáni fejesével – ha az nem középre megy – megnyerhette volna a meccset.

Ahogy közeledett a találkozó vége, egyre inkább fölénybe kerültek a házigazdák, nem az volt a kérdés, hogy megtudják-e nyerni a találkozót a sárga–kékek, hanem hogy meg tudják-e őrizni az egy pontot. Hogy így lett, azt Kirjáknak köszönhetik, aki hatalmas helyzetet is rontott az utolsó tíz percben.

Merkantil Bank Liga NB II. – 19. forduló

Budafoki MTE–

BFC Siófok 0–0

Budapest, XXII. kerület, Promontor utcai Stadion, 500 néző. Vezette: Görög Márió (Kovács II. Gábor, Horváth Zoltán).

Budafoki MTE: Póser – Margitics, Vaszicsku, Romic, Kirják – Soltész, Oláh B. – Kovács D., Kulcsár K. (Micsinai, 64. a percben), Szabó M. – Horváth R. (Fekete M., az 59. percben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

BFC Siófok: Molnár P. – Csilus T., Lorentz, Bora, Kiss B. – Horváth A. – Szakály D. (Magasföldi, az 50. percben), Réti, Tajthy T., Bencze (Balogh B., a 74. percben) – Horváth P. (Elek B., a 65. percben). Vezetőedző: Gál István.

Az ötödik helyen állnak a tabellán a Balaton-partiak

A balatoniaknak ez volt egymás után az ötödik nyeretlen idegenbeli bajnokijuk, de két vereség után ezúttal sikerült végre újra pontot szerezniük a Siófok táblát elhagyva, ami azért is öröm, mert az Illovszky Rudolf Stadion után ezúttal is szép számú szurkolósereg kísérte el Balogh Bencééket erre a bajnokira.

A siófoki együttes a lapzártánkkor zajló találkozók eredményétől függetlenül az ötödik helyet foglalta el a bajnoki tabellán. A még feljutónak számító második helyen álló Budafok hat ponttal vezet a Balaton-partiak előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában