XVI. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság

2019.12.14. 22:01

Csúcsokkal búcsúztak az úszók

A negyedik versenynap küzdelmeivel zárult a Kaposváron rendezett XVI. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság. 

Kun Zoltán

A szombat délelőtti előfutamok során a női 4x100 méteres vegyesváltóban kiváló eredményt ért el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola négyese. A Halmai Petra, Bozsó Sára, Halmai Blanka, Kovács Nóra összeállítású csapat az ötödik helyen kvalifikálta magát az esti döntőbe. Az 50 méter női mellen Halmai Petrának még volt annyi energiája, hogy a hatodik helyen újabb A-döntős helyet harcoljon ki.

Klubtársa Bozsó Sára a 17. lett. Az 50 méter háton a férfiaknál az adorjános Tasnádi Martin szerzett tizenharmadik helyezést, amivel a B-döntőbe jutott. a hölgyeknél Halmai Petra kilencedikként zárt, a 100 méteres pillangón pedig hetedikként lett döntős. A váltóknál a 4x100-as férfi gyorsban a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (Harsányi Mátyás, Korvicska Péter, Kovács Alex, Kardos Dániel) a tizennegyedik lett. A nőknél a sportiskolás egység (Kovács Nóra, Halmai Petra, Bozsó Sára, Szántó Réka) a nyolcadik helyen jutott az esti döntőbe.

Este aztán a sportiskolások váltója az ötödik helyen ért célba az 4x100-as vegyesváltóban. Az 50 méteres férfi mellúszásban a hódmezővásárhelyi Szilágyi Csabát senki nem tudta megelőzni. A hölgyeknél a nyíregyházi Szurovcsák Ivett legyőzte Hosszú Katinkát. A sportiskolás Halmai Petra a hatodik helyen csapott célba. Az 50 méteres férfi hát B-döntőjében az adorjános Tasnádi Martin lett negyedik. A 100 méteres férfi pillangón Milák Kristóf megszerezte újabb bajnoki aranyérmét. A hölgyeknél a rendkívüli programot úszó Hosszú Katinka nyert, a kasis Halmai Petra a nyolcadik helyen zárta az A-döntőt. A 200 méter férfi gyorson az adorjános Lengyeltóti Bence szerzett hetedik helyet a B-döntőben, majd a 800 méteres gyorsúszásban lett nyolcadik. A nőknél a frissebb Jakabos Zsuzsanna megelőzte Hosszú Katinkát, ezzel a győri klub úszójáé lett az arany. Az 1500 méteres női gyorsúszásban Késely Ajna nyert új országos évjáratos rekorddal. A sportiskolás Marton Kitti a tizennegyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A felnőttek mellett az utánpótlás sem maradt el a jó eredményekkel. A Bögözi Hunor, Szombathelyi Péter, Sárközi Szabolcs és Patakfalvi Áron alkotta 4x100-as vegyesváltó nem kevesebb, mint 32 másodperccel javította meg a korosztályos országos csúcsot.

Címkék#meccs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában