Kézilabda NB I.

2020.01.28. 12:41

Hétvégén elrajtol a bajnokság tavaszi időszaka

Lassan a végéhez közeledik a felkészülés időszaka, hiszen a hétvégén elrajtol a bajnokság tavaszi szezonja. Ennek megfelelően a  Csurgói KK csapata is több edzőmérkőzésen van túl. Baranyai Norbert vezetőedző értékelte a felkészülést.

Huszár Hajnalka

Sajnos az őszi fordulókban több játékosunk is sérüléssel bajlódott, ez megnehezítette a dolgunkat – kezdte értékelését Baranyai Norbert. – Együttesünknek jót tett a pihenés, és az alapozás időszakában fiatal írányítónk Hanusz Egon már teljes értékű munkát tudott végezni, míg Gebhardt Ádám és Nagy Szabolcs rehabilitációs munkája is egyre több bizakodásra ad okot, és bízunk a mihamarabbi visszatérésükbe.

Decemberben eldőlt, hogy Borut Oslak elsősorban a civil életére szeretne koncentrálni, és elhagyta az együttesünket, őt a horvát származású Marko Tarabochia váltja, aki bosnyák válogatott alapembereként az Európa-bajnokságon vett részt így később csatlakozott a kerethez.

Hogy ítéli meg a csapat felkészülését az edzőmérkőzések alapján? Három mérkőzést játszottunk, bár mindegyiken alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben, mégis pozitívan értékelem az elvégzett munkát. Alem Toskic és Darko Pavlovics edzőtársaimmal arra törekedtünk, hogy a régebbi játékelemeket felfrissítsük, és ezt sikeresen megtettük. Az első mérkőzésen a Gorenje Velenje csapata ellen még a felkészülés közepén jártunk, és a visszavágón már igyekeztünk javítani a hibákon. A Celje elleni mérkőzésre a játékunk hatalmasat javult. Bár elvesztettük a találkozót, de sok kiváló egyéni megmozdulás volt, a játék összképe is bizakodásra ad okot. Jól mozgott a csapat, a páros kapcsolatok is kiválóan működtek. A fennmaradó időben tovább szeretnénk ezt a vonalat erősíteni.

A bajnoki rajtig még van pár napunk, ezalatt tovább szeretnénk csiszolni a taktiakai repertoárunkat. Bár a Mol Pick Szeged csapatával kezdjük a tavaszi sorozatot, szeretnénk méltó ellenfelei lenni a Tisza parti csapatnak. Saját játékunkat szeretnénk játszani, és bízom benne hogy jó mérkőzést láthatnak a kézilabdát szerető szurkolóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában