kézilabda előzetes

2020.01.03. 13:29

Jön a VB döntő visszavágója Pena és Bont, Nusser közt

Megkezdi az EHF Kupa csoportkört a címvédő Siófok KC, mely az első fordulóban a két világbajnokkal, illetve a Japánban rendezett torna legjobb beállójával érkező dán Kobenhavnt fogadja a Kiss Szilárd Sportcsarnokban vasárnap, 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Huszonegy nappal a világbajnoki döntő után újra összecsap Nerea Pena, illetve a dán oldalon a két holland Debbie Bont és Larissa Nusser. A Japánban rendezett döntőt akkor a hollandok nyerték Bont két góljának is köszönhetően, ám remélhetőleg ezúttal Pena örülhet! Nem csak két világbajnok van a Kobenhavn keretében, hanem ott van a világverseny legjobb beállójának választott, kilenc mérkőzésen negyvenegy gólt szerző, huszonnyolc éves, svéd Blohm Linn is, aki hetedik helyen zárta a tornát a nemzeti együttesével.

Az említettek mellett a svéd Wall, Blomstrand, Mellegard trió képviselte még a klubot a világbajnokságon és ott van még a csapat dán gólzsákja, a harminc éves Mia Rej Bidstrup, akit mindenképp ki kell emelni. Az EHF Kupa harmadik köréből úgy jutott tovább a Kobenhavn, hogy a nyolcgólos (22-30) Metzingeni vereség után tizeneggyel (34-23) nyert otthon Bidstrup tíz találatával. A következő körben aztán a francia Nice már nem jelentett gondot a dánoknak, kettős győzelemmel léptek túl rajtuk tizenhat gólnyi különbséggel (62-46) és ezen a négy EHF Kupa találkozón az említett Bidstrup 32 találatot jegyzett.

Hazája bajnokságában sem megy rosszul nekik, tizennégy forduló után három verséggel a második helyen állnak, az eddig mindössze egyszer bukó Esbjerg mögött. A legutóbbi fordulóban, január elsején, hazai pályán 1200 néző előtt egy góllal verték a Nykobinget Bidstrup tizenkét góljával!

Nem rossz együttes tehát ez a dán, ám még mindig a balatoniak a címvédők, az idei torna nagy esélyesei, aki számára elérhető a duplázás, ami eddig csak egy klubnak, a Debrecennek sikerült ebben a kupasorozatban! Tomoriék ráadásul az MTK ellen remek támadójátékot produkáltak Kobetic nélkül is, majd a Szent István elleni, hétközi Magyar Kupa pedig Moen edző szerint pedig remekül szolgálta a felkészülést erre a találkozóra, „meccsszituációban mozoghattak”, vagyis minden adott, hogy egy győztes találkozóval induljon a csoportkör számukra. A feladat persze nem könnyű, de megoldható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában