kézilabda

2020.01.18. 20:24

Pontot mentett a Podravka Siófokon

Nem sikerült, hiába vezetett hat perccel a vége előtt néggyel is a Siófok, nem tudta megnyerni a Podravka elleni hazai EHF kupa meccsét. A csoportban három kör után még mindkét együttes veretlen.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Sok hibával kézilabdáztak a balatoniak, amire azért magyarázat, hogy huszonegy nap alatt ez már a hatodik mérkőzésük volt. Ráadásul ezeken sok volt a hiányzó is, így néhány játékostól extra energiát kívántak ezek a mérkőzések, ami nyomott hagyott a játékukon.

Nem kezdtek rosszul a házigazdák, akik a tizenkilencedik percben már öttel (13-8) vezettek, ebből csináltak aztán a vendégek a negyvenötödik percre kétgólos előnyt (22-24). Különösen a második félidő első fele „döcögött”, ám a kapuba érkezett Szikora, akinek a vezérletével még egyszer nekifutottak a meccs megnyerésének a balatoniak,akik „felvették a munkásruhát” és nagyot harcolva, remekül védekezve a kétgólos hátrányból tíz perc alatt Kobetic vezérletével négygólos előnyt csináltak (30-26). Öt perc volt ekkor vissza és úgy tűnt megvan az újabb siker, ám Tomori két kiállítása miatt az ötből négy percet emberelőnyben játszó Podravka a szélső Benko révén húsz másodperccel a lefújás előtt ki tudott egyenlíteni! Az utolsó támadás a siófoké volt, ám két másodperccel a vége lőtt, Kobetic szabaddobás utáni lövése nem talált kaput, így maradt a döntetlen, mellyel mindkét csapat őrzi a veretlenségét a csoportban.

 

Moen edző a harminc gól ellenére nem lehetette elégedett csapata támadójátékával, a válogatott szüneti utáni hat mérkőzésen, ez volt a legkevesebb találat Tomoriéktól, akiktől különösen a szünet után dobott tizenkettő tűnik kevésnek, még akkor is, ha Pena nem volt a pályán! A találkozón Niombla hét kísérletéből csak egy gól született, Kobetic a hat gólját pedig tizenöt lövésből szerezte, Aoustin is sokat rontott, nyolc kísérletéből négy gól született, a fordulás után hetest is hibázott döntetlen (26-26) állásnál. A megszokottnál több ziccert hibáztak a somogyiak, sok rossz döntést hoztak és technikai hibát vétettek az ellenfél kapuja előtt, vagy a szerb Risovic parádézott a kaproncai kapuban!

A védekezésről pedig mindent elmond a harminc kapott gól, Solbergnek sem ez volt a legjobb mérkőzése, még akkor is igaz ez, ha az első félidőt kilenc védéssel zárta. A Kiss Szilárd Sportcsarnokban az elmúlt egy évben csak a Storhamar (31), a Fradi (31), illetve a Nantes (34) volt képes ennél többet lőni a Siófoknak, akik közül csak a Nantes tudott győztesen távozni! A harminc kapott góllal nagyon megnehezítették a saját dolgukat a somogyiak…

 

 

EHF Kupa, csoportkör, harmadik forduló:

Siófok KC – HC Podravka Vegeta (horvát) 30-30 (18-14)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Novikov, Rozhkov (ukránok).

SKC: Solberg – Böhme 2, Niombla 1, Tomori 5, Jezic 5, Pena 4(1), Aoustin 4. Csere: Szikora (kapus), Drabik, Kobetic 6, Janjusevic 1, Hársfalvi, Such 2. Edző: Moen Tor Odvar.

Podravka: Risovic – Turk 1, Milosavljevic 5, Stanko 5, Dzono, Tsakalou 3, Karlovcan. Csere: Ecimovic (kapus), Milosevic 4, Beganovic 5, Gjorgjijevska, Mugosa 5, Benko 2. Edző: Zlatko Saracevic.

Kiállítások:4, illetve 6(2) perc.

Hétméteresek: 2/1(1/1), illetve 1/1(1/1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában