Röplabda

2020.01.16. 16:02

Presztízsrangadót vív a Diamant a Békéscsaba ellen 

Igazi presztízsrangadó lesz az Extraligás kaposvári női röplabdacsapat első 2020-as hazai bajnoki találkozója. A tabella élén álló 1. MCM-Diamant együttese a korábbi ötszörös bajnok Békéscsabát látja vendégül a Kaposvár Arénában, pénteken 18 órai kezdettel. 

Molnár Gábor

A BRSE együttese néhány évvel ezelőtt még a honi női röplabda csúcsán volt, egymás után ötször nyert bajnoki címet, emellett több alkalommal a Magyar Kupa-elsőséget és a Közép-európai Liga aranyérmét is elhódította. A kaposváriak jelenlegi vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic két éven át irányította a viharsarkiakat, és minden trófeát begyűjtött velük, amit csak be lehetett. A Diamant mostani játékosai közül korábban Tálas Zsuzsanna, Szpin Renáta és Tatjana Matic is kiemelkedő eredményeket ért el a Békéscsaba színeiben.

A békésiek a most futó szezonban eddig az elvárások alatt teljesítettek, a tabella negyedik helyén állnak, a Magyar Kupában pedig a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást. Nem véletlen, hogy a klubvezetés alaposan belenyúlt a csapatba, és az elmúlt hetekben előbb egy spanyol átlót, majd egy jó nevű szerb feladót szerződtettek, az előrelépés reményében.

Kaposváron nyugodtabb a helyzet: a lányok 11 forduló után 3 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, és a napokban nem megerősítették, hanem kiegészítették a játékoskeretüket egy fiatal amerikai centerrel. A Diamant a múlt héten papírforma-győzelmet aratott Jászberényben, a BRSE elleni összecsapás azonban igen nehéznek ígérkezik. A soros ellenfél mostani játékáról még nem áll rendelkezésre videó-felvétel, mert a társaság az idén nem játszott bajnokit. Nagy kérdés, hogy az új irányító mennyire szokott össze a társakkal, illetve, hogy a spanyol játékos hogy illeszkedett be.

A Diamant-lányok az ősszel, kellemes meglepetésre 3:0 arányban nyertek Békéscsabán, és hazai pályán sem szeretnének csalódást okozni egyre gyarapodó szurkolótáboruknak. A lelkes, pontos játék és a közönség támogatása győzelmet érhet a neves rivális ellen. Kezdés pénteken 18 órakor, a Kaposvár Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában