kézilabda

2020.02.12. 14:04

Elindul a döntőig vezető úton az SKC

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség bécsi központjában megtartották az EHF-kupa egyenes kieséses szakaszának sorsolását kedden dél­előtt.

Molnár Gábor

A címvédő Siófoki KC a negyeddöntőben török ellenfelet kapott, nevezetesen a Kastamonu együttesét. Mivel a somogyiakat segíti a pályaelőny, így a visszavágót hazai pályán játszhatják.

A török bajnoki címvédő szinte már hazajár Magyarországra, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtező utáni búcsút követően az EHF-kupa selejtezőjének utolsó fordulójában a Vácot búcsúztatta. A csoportkörben pedig a Debreceni VSC-t megelőzve jutottak az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb nyolc mezőnyébe. A negyeddöntők odavágóit február 29-én, és március 1-én rendezik, a visszavágók pedig egy héttel később lesznek.

Nemcsak a negyeddöntő párosítása, hanem az egyenes kieséses szakasz komplett ágrajza is ismertté vált a mezőny számára, tehát adott a döntőig vezető út. Továbbjutás esetén, a legjobb négy csapat között, a dán Odense, és az orosz Lada Togliatti párharcának győztesével találkozhatnak majd a Balaton-partiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában