röplabda diákolimpia

2020.03.01. 20:43

Ezüst a Munkácsynak

A végeredmény ugyanaz volt, mint egy évvel korábban, ám most a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ alakulata nyert nagy csatában 3–2-re a somogyi megyeszékelyen a Munkácsy Mihály Gimnázium ellen, vissza vágna így az egy évvel korábbi békéscsabai vereségért.

Fenyó Gábor

Ezt történt az aranymeccsen:

Munkácsy–Dunaújváros 2–3 (–21, 22, 22, –14, –10)

Munkácsy Mihály Gimnázium: Tóth M. (7), Fenyvesi B. (22), Együd Á. (6), Fenyő B. (11), Jámbor D. (10), Szabó Á. (6). Csere: Eördögh (liberó), Garami P. (–), Dömötörfi (–). Edző: Várszeginé Pálfy Marianna.

Elképesztő csatát hozott a három napon át tartó kaposvári V–VI. korcsoportos (középiskolás) diákolimpia vasárnapi fiú röplabdadöntője. A nyitó játszmát magabiztosan húzta be az vendég újvárosi együttes, ám a lelkes és hatalmas elszántsággal küzdő munkácsysok nemcsak egyenlíteni tudtak, hanem fordítottak is. Ezután ismét az esélyesebb dunaújvárosiak diktálták a tempót, s a mindent eldöntő ötödik, rövidített játékrészben már 8–3-ra elhúztak. A kaposváriak azonban az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egyenlíteni tudtak (8–8), ez azonban felőrölte a maradék erejüket.

 

Mindettől függetlenül a Táncsics gimnázium tornacsarnokát szinte színültig megtöltő hálás nézősereg helyéről felállva vastapssal köszönte meg, illetve búcsúzott el a náluk vendégeskedő Munkácsy fiú röpiseitől.

Az V–VI. korcsoportos (középiskolás) diákolimpiai röplabdadöntő végeredménye.

Leányok: 1. Békéscsaba, Andrássy Gyula Gimnázium, 2. Balatonfüred, Szent Benedek Középiskola, 3. Nyíregyháza, Vasvári Pál Gimnázium, ... 8. Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium.

Fiúk: 1. Dunaújváros, Pannon Oktatási Központ, 2. Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium, 3. Kecskemét, Katona József Gimnázium.

A kaposvári középiskolás diákolimpiai döntő legjobb feladójának a Munkácsy játékosát, Tóth Mátét választották meg, míg Fenyvesi Barnabás ezen a díjátadón kapta meg a felnőtt Magyar Kupa bronzérmét.

Az ezüstérmes kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos fiú csapata: Tóth Máté, Jámbor Dávid, Fenyő Balázs, Fenyvesi Barnabás, Szabó Ármin, Együd Ádám, Eördögh Bálint, Károly Gergő, Szente Barnabás, Garami Péter, Dömötörfi Ádám, a felkészítőjük Várszeginé Pálfy Marianna.

A 8. helyezett kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos leány csapata:: Tóth Jázmin, Gara Janka Éva, Deák Sára Rita, Vajda Virág, Balogh Boglárka, Zana Fanni, Embersics Alíz, Horváth Gréta, Pácsonyi Petra, a felkészítőjük Gaál Csilla.

Fadgyas Noémi és Kelemen Kirilla Kiala sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a kaposvári országos döntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában