OTP Bank Liga NB I.

2020.03.14. 19:27

Nem tudta megizzasztani a Fradit a Rákóczi

A listavezető Ferencvárosi TC otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I. 25. játéknapján a Kaposvári Rákóczi FC. A zárt kapuk mögött rendezett találkozón a találkozót végig irányító hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott. 

Klein Péter

Szokatlan látványt nyújtott az üresen maradó zöld széksoraival Groupama Aréna, melyben nyolc-tízezer ember szokott helyett foglalni egy-egy mérkőzésnapon. Ezúttal viszont a kialakult vírushelyzet okán csak a két csapat és a szűk stáb volt a létesítményben, s szó se róla igen furcsán hatott, amikor a helyi műsorközlő ismertette a kezdőket. A Fradiét persze a szokásos áhítattal…

A találkozó elején, ahogy az előzetesen is várható volt az első helyen álló Ferencváros magához ragadta a kezdeményezést, s beszorította a saját térfelére a Rákóczit. Hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak a fölényük meddőnek, míg a somogyiak taktikája jónak bizonyult, hiszen a hazaiak alig tudtak helyzetet kialakítani. Az első igazán nagyot azonban mindjárt gólra is váltották a fékidő hajrájában. Oleksandr Zubkov vezette fel a labdát, majd Sylvestre Bolihoz passzolt, aki Szabó Alex szorításában hét méterről, jobbról bombázott a bal felsőbe. Slakta Balázsnak esélye sem volt a hárításra, nem úgy Isael szabadrúgásánál, melyet bravúros reflexmozdulattal tolt szögletre.

A második félidőben sem hagyott alább a hazai gárda dominanciája, amely az utolsó fél óra előtt értett ismét góllá. Ezúttal is Oleksandr Zubkov volt az előkészítő, akinek beívelését Isael fejelte tíz méterről, középről fejelte a jobb alsóba. Próbált kijönni a szorításból a Rákóczi, de ezúttal sem kapott meg egy jogos büntetőt, miután Lovrencsics Gergő kézzel vette át Nagy János beadását a saját tizenhatosán belül. Büntető helyett azonban újabb Fradi gól következett, hiszen Isael szögletét Miha Blazic fejelte a bal alsóba. A harmadik találat után megnyugodott a Kaposvár, s elkezdett futballozni, de ekkor már késő volt. Ráadásul a hazaiak ebben a játékrészeben már könnyebben kerültek oda Slakta Balázs kapuja elé, s csereként pályára lépők összehoztak egy újabb gólt a ferencvárosiaknak. Mikalai Sihnevic húzott el a bal szélen, szinte az alapvonalig, majd középre gurított, ahol Varga Roland közelről passzolt a hálóba. Ezzel még nem volt vége a somogyiak vesszőfutásának, hiszen a ráadás perceiben Nguen Tokmac hozta kihagyhatatlan helyzetbe Varga Rolandot, akinek talán még könnyebb dolga volt gólt szerezni, mint pár perccel korábban.

A találkozó végére teljesen szétesett a Rákóczi, amely az előző fordulóban a Mezőkövesdtől kapott négyet, ezúttal pedig nem úszta meg ennyivel. A mérkőzés vendég szempontból sajnos teljesen edzőmeccs jellegűre sikerült, a hazaiak magabiztos győzelmet arattak a zárt kapus Groupama Arénában.

Ferencvárosi TC–Kaposvári Rákóczi FC 5–0 (1–0)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Solymosi (Garai, Becséri).

Ferencvárosi FC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Heister – Kharatin, Sigér D. – Zubkov (Varga R., 81. p.), Isael (Vécsei, 84. p.), Tokmac – Boli (Sihnevic, 81. p.). Vezetőedző: Sergii Rebrov.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Hegedűs D. (Nagy R., 65. p.), Szakály A. (Nagy J., a szünetben) – Pintér Á., Nagy K., Borbély Á. – Ádám M. (Balázs Zs., 70. p.). Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Boli (38. p.), Isael (58. p.), Blazic (73. p.), Varga R. (85. és a 92. p.)

Sárga lap: Otigba (48. p.), illetve Nagy K. (89. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában