sportszerűség

2020.04.11. 22:41

A Csurgói KK felajánlotta az EHF Kupán indulásának jogát az HE-DO Braun Gyöngyös Együttesének

Példaértékű döntést hozott a Csurgói KK vezetősége, sportszerűségből jelesre vizsgázott Somogyország élvonalbeli férfi kézilabda csapata. 

Huszár Hajnalka

Csütörtökön a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége meghozta azt a döntést, amelyet már régóta vártak a csapatok. Sajnos a koronavírus, nem csak az emberek millióit zárta be otthonaikba, hanem bezárta a sportcsarnokokat és lezáratta a bajnoki mérkőzéseket is. Az MKSZ jelen helyzetben a legésszerűbb döntést hozta, minden általa kiírt bajnoki sorozatot lezárt, nem hirdet végeredményt, és az élvonalban jelenleg szereplő csapatok folytathatják jövő évben a bajnoki pontvadászatot.

A Csurgói KK csapata az elnökségi határozat alapján a 2020/2021-es bajnoki évben ismételten indulhat az EHF Kupa Nemzetközi Kupasorozat mérkőzésein. Ezen a ponton a Csurgói elnökség példaértékű döntést hozott: felajánlotta az EHF Kupa indulás jogát a HE-DO Braun Gyöngyös Együttesének, akik a bajnokság lezárásának pillanatában a harmadik helyen állnak/álltak.

Dr Varga János Elnök úr ( Csurgói KK) Nagy Attilának a Gyöngyösi KK elnökének írt levelét változtatás nélkül közöljük.

„HE-DO B. Braun Gyöngyös

Nagy Attila elnök részére

 

Tisztelt Elnök Úr, kedves Sportbarátaink!

Mindenekelőtt rögzíteni szeretnénk, hogy teljes mértékben egyetértünk a Magyar Kézilabda Szövetség – egészségügyi válsághelyzetből adódó – döntésével a 2019/2020-as bajnokság lezárását illetően.

Meggyőződésünk, hogy a Szövetség a befejezéssel az egyetlen jó döntést hozta.

Ami pedig a befejezés módját illeti, ott jó döntés nem lehetséges, viszont talán ez a legkevésbé rossz.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez is okoz érdeksérelmet (a férfi mezőnyben pl. Nektek), de azt gondoljuk, hogy bármilyen más módszer több vitát generált volna.

A csapatok jelentős részének – köztünk nekünk is – ugyanis még 18 pont megszerzésére lett volna lehetősége, nem beszélve a sorsolásból adódó hátrányokról, avagy előnyökről.

Azt is rögzíteni szeretnénk, hogy a Csurgói Kézilabda Klub jövőre is örömmel venne részt a nemzetközi kupa küzdelmeiben, s erre talán a korábbi évek EHF-kupa szereplése alapján (öt idény alatt 26 mérkőzést is sikerült játszanunk, melyeken 17 győzelmet értünk el, többek között legyőzve a Hannovert, az Ademar Leont, az SC Magdeburgot, a Constantát vagy legutóbb éppen az USAM Nimest) nem is lennénk érdemtelenek.

Ugyanakkor elismerjük, hogy ebben a szezonban, noha legyőztük a Tatabányát vagy a Balatonfüredet is, Ti oda-vissza megvertetek bennünket (amit rajtatok kívül csak a Szeged mondhat el magáról), vagyis jobbak voltatok nálunk.

Ebből kiindulva és figyelemmel arra, hogy az MKSZ-hez küldött nyílt leveletekből úgy tűnik, hogy mindenképpen indulni szeretnétek a nemzetközi kupában, így – amennyiben a Szövetség jóváhagyja és az EHF sem ellenzi – a sportszerűség jegyében felajánljuk Nektek az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusz támogatást.

Úgy látjuk, hogy erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen Ti végeztetek mögöttünk a hatodik helyen.

Úgy véljük, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy minél előbb és minél kisebb veszteséggel a vírust győzzük le és ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.

Ezt kérjük mindenkitől, így Tőletek is.

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Varga János

Elnök”

 

Természetesen a Kupákban való indulás jogát az EHF és a Magyar Kézilabda Szövetség hagyja jóvá, de sportszerűségből a Csurgói vezetőség példát mutat ebben a nehéz helyzetben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában