NB I./A kosárlabda

2020.04.21. 12:39

Az Alba Fehérvár csapatánál zsákol tovább Vojvoda Dávid

Eldőlt hol folytatja pályafutását a kaposvári nevelésű válogatott Vojvoda Dávid. Az olaszországi Reggio Emiliával szerződést bontó huszonkilenc esztendős hátvéd három évre kötelezte el magát az Alba Fehérvár NB I./A csoportos férfikosárlabda-együttesénél. 

Kun Zoltán

A székesfehérváriak – akiknél egy másik volt kaposvári játékos Simon Balázs az ügyvezető – már évek óta szerették volna megszerezni a kiváló kosárlabdázót. Próbálkozásaik ezúttal sikert hoztak, hiszen megkeresésük egybecsengett azzal, hogy Vojvoda haza akart térni a külföldön töltött esztendő után.

– Nagyon örülök, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú csapatához kerültem – mondta a székesfehérvári sajtótájékoztatón Vojvoda Dávid. – Három évre írtam alá és úgy érzem, hogy abszolút jó döntést hoztam. Miután hazatértem, több magyar csapat is megkereste az ügynökségemet, de nekem a stabilitás nagyon fontos volt, hogy hosszútávú szerződést tudjak aláírni. Úgy érzetük a családdal, hogy ezt Fehérváron megkapom, így viszonylag gyorsan meg tudtunk állapodni a vezetőséggel. Nagyon várom már, hogy minél hamarabb elkezdődjön a bajnokság. Nyilván ezt még nem tudjuk, hogy mikor lesz, de már nagyon várom. Érdekes és nehéz év van mögöttem, újra szeretném bizonyítani mindenkinek és saját magamnak is, hogy sokkal többre vagyok képes annál, mint amire használtak Olaszországban. Szeretnék a csapaton belül abszolút vezérszerepet betölteni, a fiataloknak segíteni. Nagyon remélem, hogy az elmúlt két év kudarca után az Alba visszakerül a megfelelő helyre, és újra bajnoki címekért fog harcolni a következő esztendőkben. Én ezért mindent meg fogok tenni. Biztos, hogy izgalmas szezonok elé nézünk.

Vojvoda Dávid a kilences mezben fut majd ki a pályára az Alba Fehérvár színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában