ATLÉTIKA

2020.04.30. 09:23

Már szélesebbek az alapok

Idén már nyolc csoportban folyt az ifjú atléták képzése a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola keretein belül. Lukács Máté vezetőedző nemcsak a szakmai munkát irányítja a szakosztályban, de versenyeket is szervezett.

Kun Zoltán

Folyamatosan bővítette a gyermeklétszámot újjáalakulása óta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétikai szakosztálya.

– Jelenleg már nyolc csoportban zajlik a munka – mondta Lukács Máté, a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola vezetőedzője. – Három csoportban a legkisebbekkel, az U9-es korosztály tagjaival Grábner Tímea, Bank Edit és Nádasdi Eszter edzők foglalkoznak. A többi csoportunkban vegyes összetételben U11-es és U13-as korosztállyal dolgoznak az edzők. Két olyan csoportunk van, melynek valamennyi tagja egy adott iskolába jár. Ezek a csoportok a Katolikus, valamint a Gyakorló iskolában működnek. Ott Szerbné Szabó Katalin és Pósfai Adrienn edzők foglalkoznak a gyerekekkel. A másik három csoport elég jól kinőtte magát, oda a városból mindenhonnan érkeznek gyerekek. Ezeket a csoportokat Czipó Gabriella és Lipót Andrea edzők vezetik.

Megtudtuk azt is, hogy a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola atlétikai szakosztálya tavaly egy új csoportal is bővült. Dovigyel Csaba edző vezetésével az U13-as korosztályból kiöregedő atléták folytathatják versenyzői pályafutásukat.

Lukács Máté már több korosztályos viadalt is szervezett az elmúlt időszakban a somogyi megyeszékhelyen.

– Itthon nagy előrelépés volt a Kaposvár Arénában fedettpályás versenyt rendezni – folytatta Lukács Máté. – Sokkal nagyobb hely, valamint több a lehetőség. Ezt meg is hálálták a résztvevők, igen szép számmal jöttek el a versenyeinkre. Majdnem másfélszer annyian, mint a tavalyiakra. Ez lehetett az új helyszín, de amiatt is, mert egyre többen tudják a hazai atlétikai életben, hogy vagyunk és kezd hírünk lenni. Az említett kaposvári versenyen a körbefutó számot a Kaposvár Aréna folyósólyán rendeztük. Nagyon tetszett a gyerekeknek. Azért is sikerült probléma nélkül teljesíteni, mert 10-15 méterenként bírók figyelték a szabályos versenyzést. A fedett pályás idényünk idén kicsit nyugodtabb volt, nem rendeztek annyi versenyt ezekben az alacsonyabb, U9-es és U13-as korosztályokban mint szoktak. Viszont a frissen indított csoportunkból Hajdú Boróka meg is szerezte első országos bajnoki címünket súlylökésben.

A koronavírus-járvány miatt az atléták is teljesen átálltak arra, hogy otthon, vagy legalábbis önállóan végezzék el a feladatokat. Az szinte biztosnak tűnik, hogy idén a legtöbb versenyt eltörlik, vagy elhalasztják. Most elsősorban nem a csúcsforma elérése a célunk, az edzéseink sem ilyen jellegűek. Inkább a szinten tartás és a mozgás­igény kielégítése az elsődleges. Mi kicsit szerencsésebbek vagyunk, mint például az úszók. Nem vagyunk vízhez kötve, így a közép-hosszútáv futóink az edzőjük edzéstervei alapján tudnak készülni. Czipó Gabriella vezetésével zajlik az élő online edzés is, ahol szobában végezhető gyakorlatokból összeállított edzéseket tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában