Labdarúgó NB III.

2020.04.08. 12:00

Van fontosabb a focinál

Akárcsak a többi klub, úgy a Greenplan Balatonlelle SE labdarúgói is egyéni edzésprogrammal tartják magukat fitten, hogy a lehető legjobb állapotban várják a folytatást.

Klein Péter

Fotó: NEMETH LEVENTE

Alig kezdődött el a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi pontvadászata, a koronavírus miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség két fordulót követően az egészség megóvása érdekében felfüggesztette azt. Kérdéses, hogy a sereghajtó Greenplan Balatonlelle SE labdarúgóit hogyan érinti majd ez a kényszerszünet.

A téli szünetben egy igen komoly alapozáson vettek részt, amit nem bízták a véletlenre, hiszen január elején álltak munkába, s kilenc edzőmérkőzést is vívtak. A tavaszi szezonban azonban még nem tudták megmutatni oroszlánkarmaikat, hiszen egyik élcsapattól sem tudtak pontot lopni. Előbb ugyanis a negyedik helyen álló Ménfőcsanak otthonában maradtak alul, majd a dobogó alsó fokát elfoglaló Lipót tudta elvinni mind a három pontot a magyar tenger mellől.

– Nehéz előre megmondani, hogy a szünet miként hat majd a csapatra – fogalmazott Bőzsöny János, a Green­plan Balatonlelle SE vezetőedzője. – Az eredményekben nem történt olyan változás a lejátszott két bajnoki mérkőzésen, mint szerettük volna. Tisztességgel felkészültünk, az edzőmeccsen voltak biztató jelek, de a bajnokikon visszaköszöntek azok az egyéni hibák, amelyek oda juttatták a csapatot, ahol most van. Ez mind a két meccsre igaz, akárcsak az, ami korábban is jellemző volt: nem futballoztak le minket a pályáról, hiába játszottunk a harmadik és a negyedik helyezettel. Ezt az erényt kell majd eredménnyé varázsolni a folytatásban.

A kényszerszünet viszont senkinek sem jött jól. Igyekszünk úgy kihasználni, mint a többi klub: futó és erőfejlesztő programot kaptak a játékosok, amiket Szabó András erőnléti edző állított össze, aki okostelefonon ellenőrizni is tudja az elvégzett munkát. Bízunk benne, hogy nem illan el az a kilenchetes felkészülés, amit a téli alapozás során csináltak végig a labdarúgók. Remélem, leülepedik a játékosokban az elmúlt két mérkőzés tapasztalata, hiszen sorozatos bravúrokat kell végrehajtanunk a bent maradáshoz.

– Egyelőre még nem tudjuk, hogyan alakul a folytatás – folytatta Bőzsöny János. – Ez egy teljesen új helyzet, nem tudjuk, hogy meddig fog tartani ez a kényszerpihenő. Egy biztos: van a futballnál egy sokkal fontosabb dolog, az egészség, s ha ennek az az ára, hogy fejezzük be a futballt, akkor befejezzük. A polgármester úr kérésére már a bajnokság központi leállítása előtt pár nappal beszüntettük a közös tréningeket.

A Lipót elleni mérkőzés után az egészség megóvása érdekében már nem tartottuk meg a hétfői edzést. Ez mindenkinek új helyzet. Bízom benne, hogy a játékosok elvégzik a kapott feladatokat és akkor fizikálisan nem lesz lemaradásuk. Fontos, hogy emellett mentálisan is felkészültek legyenek, s ha ez fegyelmezettséggel is párosul, akkor az eredmények is jönnek. – Számomra a futball így is ad munkát, hiszen tartom a kapcsolatot a játékosokkal, tréningeket nézek, elemzem a mérkőzéseket – tette hozzá Bőzsöny János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában