LABDARÚGÁS

2020.05.08. 15:48

Egy meccs alatt is az élre ugorhattak volna

Szoros volt a megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokság élmezőnye, a második Nagyatád és a harmadik helyezett Hetes mesterét kérdeztük az MLSZ döntéséről.

Molnár Gábor

Fotó: LANG ROBERT

A Magyar Labdarúgó Szövetség az NB II-től lefelé beszüntette a labdarúgó-bajnokságokat, így somogyi pontvadászatok sem folytatódhatnak. Nincs bajnok, ahogy helyezettek sem, s a rögzült tabella alapján dől el a feljutás, illetve a kiesés. Pandur Ádám, az első osztályban éllovas Kadarkút mestere már kifejtette a véleményét, azt mondta, elfogadja, de nem ért egyet a döntéssel, mert sportember, ezért azt szerette volna, ha folytatódnak a küzdelmek. Történelmi szezont futhatott volna a csapata, még akkor is, ha nem nyerik meg a bajnokságot.

Ezúttal Keszei Ferencet, a Nagyatád és Nógely Pétert, a Hetes, azaz a második és a harmadik helyen álló együttes vezetőedzőjét kérdeztük meg az MLSZ döntéséről.

– Nem vagyok orvos, és egészségügyi szakember sem, csak egy edző, így nem tudom, mekkora kockázatot jelentett volna a folytatás – fogalmazott Keszei Ferenc. – Olyan helyzetben voltunk, hogy akár egy meccs alatt is az élre ugorhattunk volna, így esélyünk lett volna az NB III-ra. – Úgy tudom, a Kadarkút még nem adta be a nevezését a harmadosztályba, így most egy olyan helyzet alakult ki, hogy Somogyból nem lehet feljutó.

Megtévesztőek voltak a korábbi információk, hiszen bejelentették, hogy el lehet kezdeni a közös edzéseket, mi is belevágtunk, aztán – egyik pillanatról a másikra – egy teljesen ellentétes határozat született. Akiket megérintett a kiesés szele, de most megúszták, azok most biztosan örülnek, akik viszont esélyesek voltak az osztályváltásra, azok csalódottak. Biztos vagyok abban, hogy van olyan megye, ahol az első nem biztos, hogy bajnok lett volna, illetve nem vállalta volna a feljebb lépést, ahogy abban is, több olyan együttes is akad, mely eséllyel pályázott volna a magasabb osztályra és szívesen vállalta volna a megméretést.

Az edző úgy tudja, nem minden megyei éllovas kért licence-t, sőt akik beadták a kérelmet, azok sem biztos, hogy vállalni tudják az NB III-at, így valószínű, hogy első körben a kiesőkkel tölthetik fel a mezőnyt, s ha így sem jön össze a csapatszám, akkor talán szóba kerülhet a Nagyatád is.

– A héten már rendesen edzettünk, készültünk a folytatásra, de a szövetség döntése nagyon lelohasztotta a kedvünket – mondta amolyan zárszóként Keszei Ferenc.

Jó szezont futott a Hetes, de a járvány közbeszólt

– Nagyon szoros volt az élmezőny, s mivel a nagy rangadóinkat már letudtuk, s mi a kötelezőket általában be szoktuk húzni, így bizakodva vártuk a folytatást – nyilatkozta Nógely Péter, a Hetes vezetőedzője. – Jó eredményt akartunk elérni, a harmadiknál legalább eggyel jobbat, s az már kiváló lett volna számunkra. Ezért is űztem, hajtottam a csapatot, de sajnos az egészségügyi helyzet miatt ez most meghiúsult, ennek ellenére továbbra is heti két edzést tartunk.

Felröppent a hír, hogy bizonytalan a helyzet a csapat körül.

– Hetesen továbbra is megye egyes együttes lesz, a licence-kérelmünket elfogadta az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága, s már meg is kaptuk az erről szóló határozatot – hangsúlyozta Nógely Péter. – A folytatásban is töretlen lendülettel fogunk dolgozni, s erősítésekben is gondolkodunk. Reméljük, hogy akik eddig mellettünk álltak és támogattak minket, azokra a jövőben is számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában