megyei kosárlabda

2020.05.19. 11:15

Elmaradt a bajnokavatás a megyei kosarasoknál

Ahogy az várható volt, a Somogy Megyei kosárlabda- bajnokságot is befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt. Sem bajnokot, sem helyezetteket nem hirdettek.

Kun Zoltán

Mint ismert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) március 13-án előbb felfüggesztette, majd március 17-i elnökségi értekezletén befejezettnek nyilvánította az összes 2019/2020-as bajnokságát.

– Ez természetesen az élvonalbeli és utánpótlás-bajnokságok mellett az amatőr bajnokságokat is érintette, így a Somogy megyei kosárlabda-bajnokság 2019/2020-as idénye is véget ért – ismertette lapunknak a megyei szövetség álláspontját Mihályfalvi Péter, a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség (SMKSZ) elnökségi tagja.

– Az MKOSZ döntő többségű határozata alapján a pontvadászatokat az addigi eredmények alapján fejezték be, amelynek értelmében sem bajnokot, sem további helyezéseket nem hirdetünk. A megyei bajnokságban a csapatokra az alapszakaszból 3-4 mérkőzés mellett a teljes rájátszás is várt volna. Reményeink szerint a helyzet normalizálódása után a 2020/2021-es bajnokság már a korábbi évekhez hasonlóan zajlik majd. Terveink szerint a következő bajnokság a szokásos időszakban, októberben tud majd rajtolni. Természetesen az eredetileg március 14-re első alkalommal kiírt Somogy Megyei All-Star gálamérkőzésről sem feledkeztünk el. Amennyiben a megfelelő szabályozások ezt lehetővé teszik, akkor a bajnoki idény beharangozásaként, az októberi rajt előtt rendeznék a sokak által várt találkozó.

Mint arról már korábban beszámoltunk, All-Star gálát szervezett a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség, melyet a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csarnokában rendeztek volna. Az eseménnyel a somogyi kosárlabdasport két, már elhunyt meghatározó alakja, Ékes Tamás és Skoda László előtt tisztelegtek a szervezők, résztvevők. A két mérkőző gárda „Ékes csapat”, valamint „Skoda csapat” néven szerepel az All-Star találkozón, ezzel is tisztelegve a megye kosárlabdázásában elévülhetetlen érdemeket szerző sportszakemberek emléke előtt.

Korábban a pontvadászatban a tabellán elfoglalt helyezések alapján a rendezők besorolták a megyei bajnokságban résztvevő együtteseket. Az Ékes csapat tagjai a Marcali VSZSE, a Zrínyi KK, a Monok SE, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola és a Henger KK játékosai közül kerülnek ki, míg a Skoda csapatot a Meló-Diák KK, a Tüskevári SE, a Táncsics-Gyakorló, a Siófoki Kosársuli, valamint a Tamási Dámok legjobbjai alkotják.

A Somogy megyei kosárlabda All-Star gálán a főmérkőzést a negyedek között tripladobó és csapatverseny is színesít majd, amelyekben a Kaposvári Sportiskola legifjabb tehetségei segédkeznek majd. A tripladobóverseny résztvevői: Herbel Péter (Táncsics-Gyakorló), Hernesz Péter (Henger KK), Magyar Viktor (Marcali VSZSE), Romanek Péter (Zrínyi KK), Tóth Máté, valamint Tóth Kristóf (Meló-Diák KK) lesznek a tervek szerint.

A Somogy Megyei Kosárlabda-Bajnokság állása a pontvadászat még lejátszott tizenötödik fordulója után

1. Marcali VSZSE (0,90), 2. Meló-Diák KK (0,90), 3. Zrínyi KK (0,87), 4. Tüskevár SE (0,83), 5. Táncsics-Gyakorló (0,80), 6. Monok SE (0,75), 7. Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (0,68), 8. Siófoki Kosársuli (0,68), 9. Tamási Dámok (0,54), 10. Henger KK (0,53).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában