díjazottak

2020.05.21. 20:34

Élsportolói ösztöndíj – a vírus idején még fontosabb a támogatás

A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is. Kaposvár városa 4 millió forinttal segíti a fiatal sportolók karrierjét.

Sonline

Kosárlabdában, röplabdában, lábteniszben, atlétikában, a lovassportágakban és uszonyos úszásban is bizonyítottak azok a hallgatók, akik idén kiérdemelték az élsportolói ösztöndíjat.

„A Kaposvári Egyetem elkötelezett az élsport, a tömegsport és az egészséges életmód iránt. Az elmúlt években rengeteg fejlesztés történt annak érdekében, hogy egyetemi polgáraink számára széleskörű sportolási lehetőséget biztosítsunk.” – hangsúlyozta az elismerés kapcsán Kovács Melinda. A Kaposvári Egyetem rektora kiemelte: fontos, hogy az egyetem erkölcsileg és anyagilag is megbecsülje élsportolóit, akik példát mutatnak társaiknak.

A Kaposvári Egyetem és a város már évek óta támogatja a kiváló sporteredményt elért hallgatókat. A jelenlegi rendkívül helyzetben, a koronavírus-járvány idején pedig még inkább felértékelődhet az elismerés. Szita Károly, Kaposvár polgármestere úgy véli: a veszélyhelyzet mindnyájunkat új megoldásokra ösztönöz, s nincs ez másképpen a sportolók esetében sem, akiknek felkészülését és versenyeit rendezte át az élet.

„A legfontosabb azonban, hogy kitartásukkal, fegyelmezettségükkel ilyenkor is a legjobbat hozzák ki magukból, s példát mutassanak másoknak. A díjazottak ilyen sportolók, s teljesítményükre mi is büszkék vagyunk” – fogalmazott a városvezető.

Intézményünk és Kaposvár Város Önkormányzat idén is 4 millió forinttal segítette a fiatal sportolók karrierjét. Az ünnepélyes ceremónia ezúttal ugyan elmaradt, de a díjazottak már megkapták oklevelüket és az ezzel járó anyagi támogatást is.

Díjazottak: Bogdán Benedek, Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Hamlin Matthew William, Harsányi Ádám, Hegyi Bianka, Hock Gergő János, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos, Kántor Petra, Kulcsár Adrián, Székács Máté

 

forrás: Kaposvári Egyetem honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában