LABDARÚGÁS NB I.

2020.05.29. 21:54

Történelmi meccsen ütötték ki a Rákóczit

Súlyos vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi FC a ZTE FC ellen az OTP Bank Liga NB I. 26. fordulójának nyitómérkőzésén. A sereghajtó somogyiak hat góllal maradtak Európa első nézők előtt lejátszott mérkőzésén a koronavírus-járvány óta.

Klein Péter

Magyarországon, sőt Európában is elsőként a Rákóczi-stadionban rendeztek újra nézők előtt labdarúgó mérkőzést a koronavírus-járvány kirobbanását követően. A törvényi szabályozásoknak megfelelően legfeljebb 850 néző fogadhatott a létesítmény, de minden bizonnyal, rendes körülmények között ennél sokkal többen is kíváncsiak lettek volna a találkozóra, amely Marco Rossi figyelmét is felkeltette. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ugyanis a helyszínen tekintette meg a bajnokit.

Azt nem tudjuk, hogy a két csapatból konkrétan figyelt-e valakit az olasz szakember, de az biztos, hogy remek első negyed órát láthatott. Mindkét csapat bátran futballozott, s a zalaiak már hatodik percben megszerezték a vezetést miután Tamás Krisztián bal oldali lapos beadását követően Radó András lőtt a bal alsóba. A gól után a helyi műsorközlőnek többször is figyelmeztetnie kellett az örömittas vendég szurkolókat, hogy tartsák be a legalább másfél méteres távolságot. A gyors gól megfogta a hazaiakat, míg a vendégeket feltüzelte, s szinte az összes helyzetüket gólra váltották. Sorrendben Bőle Lukács, Barczi Dávid, ismét Bőle Lukács, végül pedig Radó András vette be a Rákóczi-kapuját. A zalaiaknak így bőven akadt okuk az örömre, ráadásul kedvenceik szebbnél-szebb találatokat szereztek, hiszen az egykoron a Rákócziban is futballozó Bőle Lukács előbb közelről a bal kapufa alsó, majd távolról a felső felének segítségével növelte a ZTE előnyét, a kettő között pedig Barczi Dávid pofozta közelről a léc alá a labdát. A gólkirályi címre törő Radó Andrást pedig Bőle Lukács hozta kihagyhatatlan helyzetbe, így a szünetben már öttel vezetett a ZTE. A hazai szurkolók ennek ellenére is éltették a kedvenceiket, akik az elmúlt években számos szép sikerrel örvendezették meg őket. Ezen az estén viszont ebből semmit sem lehetett látni.

A második félidőben ott folytatta a ZTE, ahol az elsőben abbahagyta, azaz újabb góllal terhelte meg a szétesőben lévő Rákóczit. Ezúttal Babati Benjámin szögletét Zoran Lesjak lőtte közelről a hálóba. A folytatásban könnyedén labdázgatott a vendég gárda, a korábban a Rákóczit is irányító Márton Gábor az öt cserének köszönhetően ráadásul a következő mérkőzésekre is gondolhatott, mivel bátran rotálta csapatát.

 

A Rákóczi teljesen enerváltan és hitehagyottan futballozott az utolsó percekben, azonban a csereként beállt fiatalok valamelyest lendítettek a támadójátékon, azonban a becsületgóltól még így is messze álltak a zöld-fehérek.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC 0–6 (0–5)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Erdős (Garai, Horváth R.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Fodor M. (Nagy T., a szünetben), Hadaró – Nagy J. (Bévárdi, 24. p.), Trebotic (Farkas A., 84. p.) – Pintér Á., Szakály A., Nagy R. (Borbély Á., 73. p.) – Ádám M. (Keresztes, 73. p.) Vezetőedző: Disztl László.

ZTE FC: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 56. p.), Tamás K. – Lesjak – Bőle (Kocsis G., 56. p.), Barczi (Babati, 43. p.), Mitrovic (Ostrek, 67. p.), Radó – Bobál G. (Ikoba, 67. p.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Radó (6. és a 35. p.), Bőle (21. és a 32. p.), Barczi (28. p.), Lesjak (52. p.).

Sárga lap: Fodor M. (10. p.), illetve Bolla (25. p.), Radó (54. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában