Vízilabda, férfiak

2020.05.15. 09:20

Továbbra is Surányi irányít

A következő szezonban is Surányi László irányítja majd az OB I.-ben szereplő Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatánál folyó szakmai munkát.

Klein Péter

A szerb Partizán Belgráddal Európai Szuperkupát, bajnoki címet és kupát nyerő Surányi László folytathatja a megkezdett munkát a Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatánál. A zentai származású szakember az előző szezonban vette át az első osztályban szereplő gárda irányítását, de a megkezdett munkát a koronavírus-járvány miatt nem tudta befejezni. A csapatával az alsóház hatodik helyéről várta az esetleges folytatást, azonban a Magyar Vízilabda Szövetség törölte a teljes 2019/2020-as bajnoki évadot.

– Örülök neki, hogy folytathatom a megkezdett munkát, hiszen hosszú távon képzelem el a jövőmet Kaposváron – nyilatkozta a klub honlapjának Surányi László. – Szeretnék élni azzal a bizalommal, amit megkaptam. Annak viszont nem örülök, hogy így zárult a bajnokság, de ezt hozta a vírushelyzet. Számunkra most jöttek volna azok a mérkőzések, amelyeken sikereket érhettünk volna el. Visszatekintve a csonka szezonra, voltak jó pillanatok és csalódások. Mindkettőből sokat tanultam, s bízom benne, hogy a jövőben hasznosítani is tudom a tanultakat – tette hozzá a szakember, aki korábban három szezonon erősítette játékosként a Kaposvári VK együttesét.

Surányi László az előző idényben dolgozhatott először a magyar első osztályban, mint vezetőedző. Korábban a Pécsi VSK utánpótlás-együtteseit és másodosztályú csapatát edzette.

Az E.ON férfi vízilabda OB I. következő szezonja a Magyar Vízilabda Szövetség tervei szerint nyáron kezdődne a Magyar Kupával. A kaposváriak az erre való felkészülést már jövő héten elkezdik, hiszen az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak közösen, vízben edzeni, azonban erre hétfőtől már lehetőségük lesz.

Mint arról már beszámoltunk, a kaposvári együttes a következő szezonnak csak magyar, fiatal játékossokkal vágna neki, így a vezetőedzőnek akárcsak az előző évben, most is egy új csapatot kell építenie.

– Évről évre fiatalodik a csapat, ez egy nagyon jó dolog – tette hozzá a vezetőedző. – A két idősebb játékosunkkal egyelőre tárgyalunk, hogy miként tudják folytatni a pályafutásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában