galéria és videó!

2020.05.05. 16:10

Újra közösen készül a bajnokság folytatására a Rákóczi

Kedden délelőtt már közös edzésen vettek részt a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói, akiknek a szakmai stáb a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján vezényelte a gyakorlatokat.

Klein Péter

Az OTP Bank Liga NB I. küzdelmeinek folytatása készülő csapat már korábban elkezdte a tréningeket, de akkor még csak kis csoportban, két helyszínen. A törvényi szabályozások azonban május negyedikétől engedélyezik a profi és az amatőr sportban egyaránt az edzést és a zárt körű sportesemény megtartását, így a kaposvári labdarúgók is újra közösen készülnek.

– Az egészségügyi előírásokat betartva kezdtük el a közös edzéseket – tájékoztatott Takács Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője. – A játékosok továbbra sem öltöznek a stadionban, mindenki otthonról, egyénileg érkezik az edzésekre. A megbeszéléseket lehetőség szerint szabad téren tartjuk, vagy a sajtó- és médiateremben, ahol elég hely áll ahhoz rendelkezésre, hogy távol üljenek egymástól a játékosok.

– A kis csoportos edzések nem voltak a legjobbak, de próbáltuk a legkomolyabban venni, annyi pozitívuma volt, hogy a játékosok újra labdával dolgozhattak – mondta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – Az, hogy elkezdtük a közös edzéseket mindenkinek jobb érzés. Jól sikerültek az első tréningek, remek volt a hangulat, bízom benne, hogy a többi is ilyen lesz.

A Rákóczi az utolsó helyről várja az OTP Bank Liga folytatását, mely a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfő esti döntésének értelmében május utolsó hétvégéjén kezdődik újra, zárt kapuk mögött. A szövetség szigorú feltételek szab a kluboknak, hiszen hetente kétszer kell koronavírus tesztet elvégezni a játékosokon és a szakmai stábon, illetve még egyszer a mérkőzést megelőző 24-36 órában.

 

A Rákóczi számára még nyolc mérkőzés van hátra a bajnokságból, melyeken megszerezhetők még a bent maradáshoz szükséges pontok, azonban a papírforma nem a somogyi zöld-fehérek mellett van.

– Próbáljuk úgy felkészíteni a srácokat, hogy a maradék nyolc mérkőzésen ne valljunk szégyent – tette hozzá Waltner Róbert. – Az elsődleges cél, hogy ne essen szét a csapat és minden meccs után úgy hagyjuk el a pályát, hogy tükörbe tudjunk nézni. Nem lenne baj, ha ez eredménnyel is párosulna.

Mint arról már írtunk a Magyar Kupa, illetve a női és a férfi NB I-en kívül a Magyar Labdarúgó Szövetség minden sorozatot befejezettnek tekint, helyezések nélkül.

– El kell fogadunk a szövetség döntését – folytatta Waltner Róbert. – Nyilván van olyan csapat, amelyet hátrányosan érint, mint például a Tiszakécske, azonban Budafokon megnyugodhatnak, hiszen feljutottak. Az, hogy ez a döntés miként érinti az NB I.-et még nem tudjuk. Egyelőre annyi biztos, hogy le kell játszanunk a hátralévő nyolc mérkőzést, de elképzelhető, hogy a fertőzések száma megemelkedik és ismét félbeszakad a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában