labdarúgás

2020.06.17. 13:32

A klub jelenéről és jövőjéről is szó esett a szurkolói ankéton

Szurkolói ankétot tartott kedd este a Rákóczi-stadionban az OTP Bank Liga NB I.-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC vezetősége. Az összejövetelen a klub jelenéről és jövőjéről is szó esett, emellett pedig és sportszakmai kérdésekre is választ kaptak a megjelent érdeklődők.

Klein Péter

Fotó: ANDRASSY Zoltan

A szurkolók első körben a keretben történő változásokról érdeklődtek. Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy a következő szezonra nem tartanak a csapattal az idegenlégiósok, valamint a két kölcsönjátékos, Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám visszatér Debrecenbe. Utóbbit szeretnék, ha a következő szezonban is Kaposváron futballozna, de ez nagymértékben függ attól, hogy a Debrecen bent marad-e az első osztályban. A keretből tizenhat játékosnak van élő szerződése, akiket szeretne megtartani a klub, de természetesen egy jobb ajánlat esetén egy labdarúgó távozása elé sem gördít akadályt az egyesület. Takács Róbert, a klub ügyvezetője hozzátette: a bajnokság újraindulása előtt három labdarúgó távozott a keretből. A lett válogatott Igors Tarasovs visszatért hazájába, míg Nagy Krisztiánnal és Slakta Balázzsal közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Az ankéton szó esett arról, hogy a MOL Fehérvár tulajdonosa tulajdonrészt vásárolt volna a Kaposvári labdarúgó Kft.-ből és székesfehérvári kötődésű labdarúgók érkeznének Kaposvárra. Ezt a hírt a vezetőség cáfolta. Takács Róbert ezzel kapcsolatban hozzátette: két klubbal is tárgyalásban állnak, amelyek kooperációs szerződés keretében adnának kölcsön játékosokat a következő szezonra.

Felvetődött a kérdés, hogy miért érkeztek külföldi játékosok a csapathoz. Erre Illés János válaszolt a klub részéről. A sportvezető, akinek nagy érdemei vannak abban, hogy a somogyi megyeszékhelyen újra első osztályú labdarúgó-csapat van elmondta: nem akartak beletörődni a kiesésbe, így mindenképp meg akarták erősíteni a keretet, de sajnos nem tudtak minőségi magyar játékost igazolni, hiába kerestek meg többet is. Köztük olyanokat, akiknek van Rákóczi kötődésük.

Takács Róbert, a kaposvári klub ügyvezetője a jövőbeli tervekkel kapcsolatosan kiemelte, hogy már tárgyalnak egy kivitelezővel a pályafűtés megvalósításáról, hiszen ez már a másodosztályban is kötelező. Ezzel együtt új locsolórendszert és gyepszőnyeget is kapna a stadion és a TAO pályázatban szerepel egy új eredményjelző beszerzése. Emellett pedig az öltözőket is felújítanák. A sportvezető hozzátette: egy új, a mai kor követelményeinek megfelelő autóbuszt is beszerezne a klub, amelyet első sorban a felnőtt csapat használna, de természetesen a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosait is szállítaná.

Az összejövetel végén elhangzott, hogy négy edzőmérkőzést vív majd a Kaposvári Rákóczi FC a felkészülési időszakban, amely július hatodikán veszi kezdetét. A stadion felújítása miatt a hazaiakat nagy valószínűséggel a Bene Akadémia Cseri úti centerpályáján rendezik. Amennyiben a felújítási munkálatok nem fejeződnének be a bajnokság kezdetéig, abban az esteben a klub a kéri majd a Magyar Labdarúgó Szövetséget és az aktuális ellenfelet a pályaválasztói jog felcserélésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában